ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина на четвертому місці за кількістю встановлених сонячних станцій у будинках

|

Голова Державного агентства  з енергоефективності та енергозбереження України під час робочого візиту на Львівщину наголосив, що область можна ставити в приклад іншим регіонам у впровадженні альтернативних джерел енергії та «теплих кредитів». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

За його словами, мешканці Львівщини більше цікавляться так званою «чистою» енергією. Станом на 1 квітня 2017 року Львівщина посіла 4 місце серед регіонів України за кількістю домогосподарств, що встановили сонячні електроустановки. Зокрема, в області домогосподарства встановили сонячних станцій загальною потужністю 1032 кВт.

Також Сергій Савчук відзначив значні досягнення Львівщини у заміщенні традиційних видів палива альтернативними: «Львівщина сьогодні може похвалитися тим, що тут вирощують енергетичні культури, які сьогодні дають 60 тон урожаю раз на три роки – тобто в середньому це 20 тонн щепи можна спалювати з одного гектара землі. Її можна спалювати при виробництві електричної енергії, тепла. Сьогодні ця тріска продається не лише в Польщу, але йде на експорт, а країна отримує прибуток» .

Голова Львівської ОДА Олег Синютка у свою чергу акцентував увагу на відкритті в області потужних електростанцій.

«Ми до кінця року, окрім тих електростанцій, які запущені, плануємо відкрити ще дві нові вітрові електростанції, три нові електростанції на сонячній енергії, а також як мінімум одну гідроелектростанцію. Ще одна важлива річ – це переведення котелень на альтернативні види палива – ми сподіваємось до кінця 2017-го ще 48 таких котелень будуть переведені на альтернативне паливо” – зазначив Олег Синютка.

Фото: Фіртка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *