ОСТАННІ НОВИНИ

Двох жителів Львівщини можуть засудити до чотирьох років тюрми за хабарництво

|

Двох громадян України судитимуть за хабар прикордонникам. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва Яворівського відділу Городоцької місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до районного суду кримінальне провадження про обвинувачення жителя Кам’янка-Бузького району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 369 КК України.

Зазначимо, що останній 13 травня цього року під час перетину державного кордону України в митному пункті пропуску «Краківець», надав державному інспектору Львівської митниці неправомірну вигоду в розмірі двох тисяч гривень з метою уникнення митного оформлення двигуна для легкового автомобіля, який він перевозив у багажному відділенні власної автівки.

За цією ж статтею Кримінального кодексу України у березні поточного року місцевою прокуратурою скеровано до суду кримінальне провадження за підозрою жителя Жовківського району, який 31.01.2017 під час перетину державного кордону в пункті пропуску «Краківець» надав працівнику прикордонної служби неправомірну вигоду у розмірі 400 доларів США. За вказану суму коштів останній хотів уникнути адміністративної відповідальності та залишити собі незаконно перевезені тютюнові вироби у кількості 4710 пачок, які мали бути вилучені митником.

В обох цих випадках, обвинувачені свою вину визнали повністю та уклали з прокурором угоди про визнання винуватості, які перебувають на розгляді в суді.

Нагадаємо, що санкція ч. 1 ст. 369 КК України передбачає до 4 років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *