ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові продовжують працювати над створенням Білогорського ландшафтного заказника

|

На комісії екології  та природокористування розглянули питання  дорожньої карти щодо створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Торфовище Білогорща».

Зі слів начальника управління екології та ландшафтного планування ЛМР Андрія Галушки, профільним управлінням уже напрацьований проект угоди про створення заказника Білогорща.

«Ми зацікавлені якнайшвидше почати роботи для втілення дорожньої карти. На цей час розроблена екологічна програма, ухвала про видатки із природоохоронного фонду. Розуміємо, що місто має очолити цей процес, тому що більша частина земель – це територія міста.  Є уже напрацьований проект угоди  про створення заказника, яка буде укладена з Інститутом екології Карпат, що має досвід створення таких об’єктів».

Як повідомила голова комісії екології  та природокористування Ірина Оршак, за попередніми даними проект буде готовий на початку осені.

«До сільських рад, які межують із Львовом, будуть надіслані пропозиції із картографічним матеріалом та науковим обґрунтуванням. Після вивчення цих матеріалів, ради мали б їх погодити. Відтак цей проект передадуть в обласну раду на затвердження депутатським корпусом».

Нагадаємо, 23 березня рада підтримала петицію про необхідність створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення “Торфовище Білогорща“. Це перша електронна петиція, яка набрала 500 голосів через банк-ID.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *