ОСТАННІ НОВИНИ

Три «вбиті» вулиці на Левандівці так і не дочекаються ремонту?

|

Запланований на цей рік капітальний ремонт доріг на вулицях Озерна, Ботанічна, Слюсарна, що на Левандівці, – на межі зриву через бажання Інституту міста реалізувати проект експериментального водовідведення аж до Левандіського озера, що не передбачалось раніше. Про це розповіла депутат Львівської міської ради Анна Мармуляк.

«Аргументи – йдеться про приватний сектор, тому мешканці самі можуть профінансувати ремонт. Але ситуація там справді плачевна. Були випадки, коли «швидка» не могла приїхати на виклик через розбиту дорогу. Тож урешті кошти таки передбачили – на вул. Ботанічну – 650 тис. грн, на Слюсарну – 550 тисяч і на Озерну (від вул. Повітряної до вул. Алмазної ) – 2,45 млн гривень. Технічно ці дороги можна ремонтувати лише разом», – говорить депутат.

За її словами, Інститут міста розробив відповідний проект, в якому вартість робіт аж на 3 млн грн перевищила закладений у бюджеті кошторис. Зокрема, проектанти запропонували провести експериментальне водовідведення до Левандівського озера через кілька вулиць. Проект не погодили ані з депутатами від округу, ані з бюджетною комісією. Сумніви щодо проекту має і районна адміністрація.

«На думку представників РА, і я погоджуюся з цим, йдеться про зайві витрати. Врешті додаткові 3 млн на вулиці, на які взагалі не хотіли виділяти грошей, можуть і не надати. Водовідведення можна пустити у вже існуючу каналізацію і таким чином вкластися у виділені кошти. Утім в Інституті міста наразі блокується внесення змін від адміністрації. У результаті, без остаточного варіанту проекту не можливо оголосити тендер. Тож, за прогнозами, ремонт розпочнеться  у кращому випадку восени, або ж його взагалі не встигнуть провести», – резюмувала Анна Мармуляк.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *