ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівському бронетанковому заводі відзначили День Європи

|

На Львівщині відзначили День Європи під гаслом «Україна – Європейський щит!». Концертне дійство за участі високопосадовців відбулося на Львівському бронетанковому заводі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

«Сьогодні ми беремо приклад із Європи, де мистецтво демонструють на нетрадиційних майданчиках, поєднуючи подекуди, непоєднуване. Цей завод підтримує обороноздатність нашої держави, тут розробляють найсучаснішу бойову техніку. Таким масштабним заходом тут ми хочемо підкреслити і показати нашим поважним іноземним гостям, що мистецтво – це також потужна зброя. Зброя заради миру», – розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська.

У програмі заходу відбулися хореографічно-пластичні етюди та виступи відомих виконавців у супроводі симфонічного оркестру. Увесь концерт супроводжували світловими та мультимедійними ефектами й оригінальними образотворчими декораціями.

«Насправді символічно, що таке дійство відбувається саме на бронетанковому заводі, де реконструюють і відправляють на фронт потужну бойову техніку. А гасло заходу – «Україна – Європейський щит!» підтверджується не лише словами. Це сьогоднішні наші реалії», – зазначив демобілізований боєць АТО Орест Яцишин.

Зі вступним словом до запрошених гостей звернувся Посол ЄС, Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі. Дипломат зазначив: «Україна прийняла рішення йти до Європейського майбутнього. Сьогодні хочу вас запевнити – на цьому шляху ви ніколи не будете на самоті. ЄС рішуче налаштований підтримувати Україну як у політичному, так і у фінансовому плані».

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила: «Європа для нас – це насамперед вибір. Який ми зробили, за який проливається кров, який ми продовжуємо захищати великими жертвами. Попри те, що ми продовжуємо будувати країну, де панує верховенство права і демократія, ми повинні захищати своє право на суверенність та незалежність. Ми підтверджуємо, що сьогодні ми є частиною не лише європейського простору, але й європейського суспільства».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *