ОСТАННІ НОВИНИ

Рятувальники закликають батьків дбати про безпеку власних дітей під час літніх канікул

|

Щороку в Україні виникає тисячі пожеж, інших надзвичайних подій, на яких гинуть сотні людей, у тому числі дітей. Так, від початку року на пожежах загинуло вже 26 дітей, а на водоймах – 10. Відтак ДСНС наголошує, що під час літніх канікул потрібно подбати про безпеку дітей. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

Зазвичай більшість трагічних випадків виникає саме тоді, коли діти залишаються вдома самі, без нагляду дорослих. Адже вони полюбляють гратися із сірниками, запальничками, підпалювати папір, що може стати причиною пожежі чи іншої небезпечної події. Крім того, дорослі не дбають про стан пожежної безпеки власних будинків і тим самим наражають і себе, і малечу на небезпеку.

Так, 23 травня на Луганщині, в приватному житловому будинку в с. Вівчареве виникла пожежа. До прибуття рятувальників сусіди винесли з помешкання двох дітей — хлопчика та дівчинку, 2015 року народження. Хлопчик загинув до прибуття рятувальних підрозділів та швидкої допомоги, а дівчинці булонадано первинну медичну допомогу та у задовільному стані госпіталізовано до лікарні.

Цього ж дня на Херсонщині вогнеборці ліквідували загорання воріт господарчої споруди у с. Роздольне. Як з’ясувалося, ймовірною причиною пожежі стали дитячі пустощі з вогнем.

З наступного тижня у школярів розпочинаються літні канікули і здебільшого вони перебуватимуть вдома самі.

ДСНС звертається до батьків з проханням ретельно дбати про безпеку своїх дітей: “Тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь! Виховуйте у них навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом тощо. Обов’язково розкажіть дітям, що у разі виникнення пожежі необхідно терміново сповістити про це дорослих та Службу порятунку за номером “101”. Шановні батьки! Пам’ятайте: безпека ваших дітей, в першу чергу, у ваших руках!”.

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *