ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура прийшла з обшуками до екс-службовців «Приватбанку»

|

Здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення колишніми службовими особами ПАТ «КБ «Приватбанк» розкрадання грошових коштів в особливо великих розмірах. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГПУ.

«Так, з матеріалів провадження вбачається, що колишнє керівництво ПАТ «КБ «Приватбанк» у період 2008-2016 років, незважаючи на законодавчу заборону щодо проведення операцій із пов’язаними з банком особами, після одержання від Національного Банку України рефінансування, у тому числі за рахунок цих коштів, надали пов’язаним із банком суб’єктам господарювання кредити на загальну суму близько 267 млрд грн», – зазначається у повідомленні прокуратури.

Водночас наголошується, що у такий спосіб колишні посадові особи ПАТ «КБ «Приватбанк», зловживаючи своїм службовим становищем, в порушення вимог чинного законодавства, надавали кредитні кошти на заздалегідь невигідних економічних умовах для банку юридичним особам, які мають ознаки фіктивності, та за рахунок рефінансування, внаслідок чого держава з метою уникнення дестабілізації фінансового ринку була змушена здійснити націоналізацію вказаного банку та докапіталізувати його бюджетними коштами на суму 116 млрд грн, що призвело до тяжких наслідків інтересам держави.

Власне, сьогодні слідчими Генеральної прокуратури України спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України на підставі ухвал суду проводяться обшуки за місцями проживання колишніх службових осіб банку та за адресами юридичних осіб, які пов’язані з ПАТ КБ «Приватбанк» і яким надавались багатомільярдні кредити за рахунок рефінансування Національного Банку України.

«У ході обшуків вже встановлено, що у більшості випадків за юридичними адресами вказаних так званих суб’єктів господарювання відсутні як самі юридичні особи, так і будь-які ознаки здійснення господарської діяльності», – зазначає прес-служба прокуратури.

Під час розслідування судом за клопотання органу слідства вже накладено арешт на понад 770 об’єктів нерухомості по всій країні та накладення арештів продовжується.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває та перебуває на контролі керівництва Генеральної прокуратури України.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *