ОСТАННІ НОВИНИ

Французи визначилися із ділянкою для сміттєпереробного заводу у Львові

|

Французька компанія Egis визначилася із ділянкою, яка найкраще підходить для будівництва сміттєпереробного комплексу дляЛьвова та частини області. Про це сьогодні, 23 травня, під час прес-конференції повідомив  керівник проекту Крістофер Раунд, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, після півторамісячної роботи, компанія визначила земельну ділянку на вулиці Пластовій біля ТЕЦ-2 у Львові найкращою для будівництва такого комплексу.

«Було запропоновано три місця: ТЕЦ-2 біля Львова, колишній кар’єр у Добрянах та новояворівська Сірка. Ми провели огляд цих місць, ми подивились на різні технічні параметри, параметри розвитку та природоохоронні параметри. Якщо підводити підсумки, новояворівська «Сірка» не підходить з точки зору природоохоронності. Ми зосередили увагу на Добрянах та ТЕЦ-2. Якщо порівнювати ці два об’єкти, ми надаємо перевагу місцю, де є ТЕЦ-2, враховуючи доступність зі Львова та наявність інфраструктури», – повідомив він.

Водночас заступник міського голови із питань ЖКГ Сергій Бабак зазначив, що розглядається можливість використання майбутнього заводу для вироблення енергії.

«Це земельна ділянка, яка відведена ТЕЦ-2 на околиці міста. Там історично передбачалося будівництво вугільних блоків. Оптимально там може бути комплекс з переробки сміття. Як варіант, коли сміття утилізується, можна буде виробляти електричну енергію»,  – заявив посадовець.

Як відомо, на базі ТЕЦ-2 у Львові працює лінія із перероби ртутних ламп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *