ОСТАННІ НОВИНИ

Для львів’ян запровадили нові способи подання показників електролічильника

|

ПрАТ «Львівобленерго» запровадило низку нових можливостей подання показників електролічильника. Про це повідомили директор з інформаційних технологій Людмила Польова та начальник служби по роботі з побутовими споживачами Товариства Юрій Кімбірський під час прес-конференції, інформує прес-служба обленерго.

Сьогодні наші побутові споживачі можуть подати показники свого електролічильника кількома різними способами:

  • в онлайн-сервісі «Персональний кабінет»
  • на короткий номер: 5068
  • через Кол-центр 0-800-50-15-68, в тому числі без з’єднання з оператором
  • електронною поштою [email protected]
  • послуга “Показник з квитанції”

1.Подати показник через онлайн-сервіс «Персональний кабінет»

Онлайн-сервіс «Персональний кабінет» для клієнтів ПрАТ «Львівобленерго» працює з лютого 2017 року за адресою: info.loe.lviv.ua

«Сервіс показав себе з дуже хорошої сторони. Наразі «Персональним кабінетом» користуються вже 90 тисяч наших клієнтів. Для того, щоб зареєструватись, на стартовій сторінці онлайн-сервісу є відеоінструкція», — розповіла Людмила Польова.

Після реєстрації та авторизації тут Ви зможете  подати показники електролічильників, дізнатись про нарахування за світло, роздрукувати квитанції, подати запит.

2.Подати показник на короткий номер 5068

З травня 2017 року клієнти «Львівобленерго» можуть повідомляти показники електролічильників з допомогою SMS. «Нова послуга, яку ми запровадили цього місяця — це подання показника електролічильника через SMS-повідомлення на короткий номер 5068», — розповіла Людмила Польова.

Аби подати показник на номер 5068 у SMS-повідомленні потрібно вказати два значення у форматі «Код{пробіл}Показник»:

1) код – це десятизначний код абонента (десятизначний можна дізнатись з квитанції про оплату, яку Ви отримуєте в пунктах прийому платежів, в оператора Кол-центру ПАТ “Львівобленерго” або у відповідному районному відділенні електропостачання);

2) показник – це показник приладу обліку на дату відправлення SMS-повідомлення.

Важливо! Код і Показник потрібно обов’язково розділити пробілом. Це потрібно для того, щоб система коректно прийняла надану Вами інформацію. Якщо система успішно прийняла Ваш показник, Ви отримаєте повідомлення із текстом «Дякуємо. Показник прийнято до опрацювання». Якщо Ви допустили помилку, система автоматично сповістить Вас про це повідомленням: «Показ не прийнято. Очікуємо 10-значний код пробіл показник».

Приклад повідомлення:

3000000218 85

(3000000218 – це десятизначний код, а 85 – показник лічильника).

Як подати показник зонного лічильника SMS-повідомленням на короткий номер, читайте на сайті Товариства за посиланням: http://loe.lviv.ua/ua/pokaznyky

Увага! Стандартна вартість відправки SMS на короткий номер для абонентів ПрАТ «Київстар» становить 1,00 грн; ТОВ «Лайфселл» (lifecell) — 1,00 грн; ПрАТ «МТС Україна» (ТМ «VODAFONE») — 1,00 грн. Тариф у гривнях з урахуванням ПДВ та збору до песійного фонду. Сервіс тільки для повнолітніх абонентів усіх національних GSM операторів України.

3.Подати показник через Кол-центр 0-800-50-15-68

Ви можете самостійно подати показник електролічильника через Кол-центр ПрАТ «Львівобленерго», не чекаючи з’єднання з оператором. Як це зробити?

  1. Наберіть 0-800-50-15-68 (цілодобово, безкоштовно).
  2. Після з’єднання натисніть «1».
  3. Введіть свій десятизначний код.
  4. Після перевірки введеного коду натисніть «1».
  5. Введіть свій показник лічильника і натисніть «#».
  6. Після перевірки поданого показника натисніть «1».

Увага! Якщо у Вас встановлений двох- чи трьохзонний лічильник Вам потрібно дочекатись з’єднання з оператором Кол-центру.

4.Подати показник електронною поштою

Аби повідомити показник лічильника на електронну пошту «Львівобленерго»  необхідно надіслати електронний лист на адресу [email protected]. У листі потрібно вказати два значення у форматі «Код{пробіл}Показник»:

1) код – це десятизначний код абонента (десятизначний можна дізнатись з квитанції про оплату, яку Ви отримуєте в пунктах прийому платежів, в оператора Кол-центру ПАТ “Львівобленерго” або у відповідному районному відділенні електропостачання);

2) показник – це показник приладу обліку на дату відправлення листа.

Якщо система успішно прийняла Ваш показник, Ви отримаєте лист із текстом “Поданий Вами показник приладу обліку успішно прийнято”. Якщо Ви допустили помилку, система автоматично повідомить Вас про це.

Як подати показник зонного лічильника на електронну пошту, читайте на сайті Товариства за посиланням: http://loe.lviv.ua/ua/pokaznyky

5.Послуга “Показник з квитанції”

Починаючи з січня 2017 року клієнти ПрАТ «Львівобленерго», які сплачують за спожиту електроенергію на квитанційній основі у районах області, мають можливість вказувати показник приладу обліку електричної енергії на паперовій квитанції-рахунку під час оплати за спожиту електроенергію за попередній місяць.

Крім цього, подати показник можна у відповідне відділення електропостачання.

Детальніше про всі доступні способи подання показників електролічильників на веб-сайті ПрАТ «Львівобленерго» за посиланням: http://loe.lviv.ua/ua/pokaznyky 

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

Працівники ПрАТ «Львівобленерго» контролюватимуть правильність подання показників клієнтами, як цього вимагають чинні Правила користування електричною енергією для населення, затверджені НКРЕКП. «Правилами встановлена необхідність контролю енергопостачальними компаніями показів, які подають побутові споживачі, що ми і будемо робити з певною періодичністю. Але для зручності наших клієнтів, аби не виникало питань про коректність показів, ми розробили ці нові сервіси», — розповів Юрій Кімбірський.

 

Коли подавати показник?

Подавати показники потрібно протягом періоду, який починається за два РОБОЧІ дні до кінця місяця і завершується на третій РОБОЧИЙ день наступного місяця.

Отже період, в якому можна подавати показники, складає як мінімум п’ять днів. А, якщо останні і перші числа місяця припадають на вихідні  дні, то період, в якому можна подавати показники, збільшиться.    Для прикладу, подати показник за спожиту електроенергію в травні Ви можете:

30, 31 травня;

1, 2, 3, 4, 5, 6 червня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *