ОСТАННІ НОВИНИ

В уряді заявили про готовність переходу на європейську колію

|

Французи консультуватиме українців щодо зміни ширини колії у країні. Про це повідомляють у прес-службі міністерства інфраструктури.

Як повідомляють у міністерстві, 19 травня 2017 року в м. Київ відбулося Шосте засідання українсько-французької Робочої групи з питань транспорту. Українську делегацію очолив заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань. Французьку делегацію очолив Олів’є Робіне – директор з питань міжнародного співробітництва Міністерства охорони навколишнього середовища, енергетики та моря Французької Республіки.

Сторони обговорили стан та перспективи розвитку українсько-французького співробітництва в галузі транспорту та інфраструктури. Українська сторона презентувала стан реформ в транспортній галузі та запросила французьку сторону до реалізації інвестиційних проектів в Україні.

Українська сторона висловила зацікавленість в залученні досвіду фахівців залізничної галузі Франції щодо подальшого розвитку залізничної інфраструктури України, будівництва нового рухомого складу у тому числі із застосуванням системи зміни ширини колії для рухомого складу. Французька сторона розгляне можливість експертно-консультаційної допомоги та сприятиме залученню коштів Європейського Союзу для отримання технічної допомоги в реалізації проекту щодо системи зміни ширини колії в Україні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *