ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні вилучили рекордну кількість валюти та бурштину

|

Упродовж минулих вихідних працівники Львівської митниці ДФС вилучили рекордну кількість валюти та бурштину. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС.

Так, у пункті пропуску «Шегині – Медика» громадянин України намагався вивезти з України смугою спрощеного митного контролю «зелений коридор» 200 тис. Євро. Така сума, відповідно до Постанови правління Національного банку України, перевищує встановлені норми вивезення за межі митної території України та підлягає обов’язковому письмовому декларуванню, а також потребує надання дозвільних документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків банків на суму, що перевищує в еквіваленті 10 000 Євро.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України. Валюту – 190 тис. євро – вилучено.

У пункті пропуску «Рава Руська – Гребенне» громадянин Туреччини 1981 року народження, що живе у Польщі, намагався вивезти понад 30 кг бурштину. Необроблене каміння органогенного утворення неправильних форм різних розмірів та відтінків митники знайшли в запасному колесі автомобіля, в конструктивній порожнині заднього бампера та паливному баку автомобіля. Воно було в чорних поліетиленових пакетах.

Громадянин прямував автомобілем «Skoda Fabia» смугою спрощеного митного контролю «зелений коридор», своїми діями заявивши про відсутність у нього будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню або належать до категорії тих, на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони чи обмеження.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.

В обох випадках працівники митниці склали протоколи про порушення митних правил. Справи скерують до суду, який визначить покарання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *