ОСТАННІ НОВИНИ

Доба у зоні АТО: семеро українських військових отримали поранення

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, семеро військовослужбовців дістали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі.

Луганський напрямок

Доба розпочалася з двох потужних артобстрілів українських позицій в Попаснянському районі. Вогонь вівся з гармат калібром 152 мм, що розгорнуті в Стаханові. При цьому було випущено 22 снаряди. Після 16 години бойові дії на цих рубежах продовжилися, і тривали до 23 години. Окупанти активно застосовували міномети майже під час кожного обстрілу. Аналогічна ситуація в цей же час склалася у Кримському, де противник також кілька разів порушив режим тиші з використанням важкого озброєння.

Окрім цього, вранці та ввечері ворог відкривав вогонь в Станично-Луганському районі.Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема 9 – з важкого озброєння. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Бойові дії ведуться по всьому фронту, проте найнеспокійніша ситуація, як і раніше, – під Авдіївкою. Вчора там сталося 9 ворожих обстрілів, що є рекордною кількістю по всьому району проведення АТО. Противник вперше відкрив вогонь о 2 годині ночі, а фінальний обстріл завершився о 23 годині.

Окупанти активно застосовували важке озброєння, причому як в світлу, так і в темну пору доби. По наших позиціях було випущено близько 110 мін та снарядів. Вогонь здебільшого вівся зі східного та південно-східного напрямків.

Також потужні мінометні обстріли з боку ворога сталися на інших 7 позиціях ЗСУ. Найбільш інтенсивний відбувся ввечері у Верхньоторецькому. Окрім цього, слід відзначити, що поновилися бойові дії в Донецькому аеропорту. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 22 ворожих обстріли, зокрема 16 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Незважаючи на зменшення загальної кількості збройних інцидентів, ситуація залишається напруженою. Кожен другий обстріл наших позицій окупанти здійснюють з мінометів. Вчора найбільш активні бойові дії велися у Красногорівці, Водяному та Широкиному. Як і раніше, здебільшого противник порушує режим тиші в темну пору доби.

В Мар’їнці та північній частині Волноваського району вчора бойові дії не велися. Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 12 ворожих обстрілів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *