ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею вилучили майже 35 кілограмів «сонячного каміння»

|

На кордоні з Польщею викрили в сховках майже 35 кілограмів бурштину. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДПСУ.

Сьогодні вночі співробітники Держприкордонслужби спільно з представниками фіскальної служби двічі завадили спробам незаконно перевезти через кордон бурштин. «Сонячне каміння» везли Польщу через пункт пропуску «Рава-Руська». Його ховали в сховках в автівках громадянин Туреччини та нас співвітчизник.

Турка, який їхав в сусідню країну автомобілем «Шкода» польської реєстрації, зупинили близько 2-ї години ночі. Для перетину кордону чоловік обрав смугу руху «зелений коридор», однак виходячи з індикаторів ризиків прикордонники ініціювали проведення поглибленого огляду. Під час додаткової перевірки за допомогою технічних засобів прикордонного контролю в паливному баку, запасному колесі та передньому бампері було виявлено більше 30 кілограмів необробленого каміння бурштину різних розмірів.

Невдовзі в пункт пропуску на автомобілі «Пежо» прибув громадяни України. Він також обрав для контролю «зелений коридор», проте теж був направлений на поглиблену перевірку. Як результат, з порожнини переднього бампера та панелі приладів прикордонники та митники дістали 4,3 кг бурштину.

Наразі каміння та транспортні засоби вилучені працівниками митниці. Всі обставини з’ясовуються та встановлюється вартість знахідок.

Фото та відео: ДПСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *