ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий знайшов сліди всесвітньої змови у ситуації із землями Рясне-Руського

|

Міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що кримінальне провадження проти незаконного продажу землі у Рясне-Руському – справа рук державної влади. Про це він заявив у своєму щотижневому зверненні.

«Ми також фіксуємо випадки системного перешкоджання з боку державних органів влади інвесторам, які вкладають кошти у Львів. Мова зокрема про наміри одного з найбільших європейських промислових девелоперів – голландської компанії CTP – збудувати сучасний індустріальний парк в промзоні Рясне-2.

Першою за роботу взялась Генеральна прокуратура, яка порушила кримінальне провадження, почала вилучати документи, створюючи перешкоди для інвестиції. Це дуже оригінальне тлумачення з боку прокуратури обіцянки Президента максимально сприяти закордонним інвестиціям в Україну.

Згодом до рейдерства підключилась сумнозвісна організація «Розвиток громади», яка надто вже часто діє в унісон з організаторами різних провокацій проти міста.

В четвер я звернувся в цій справі до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Він обіцяв вникнути в ситуацію та припинити тиск на інвестора.

Цей випадок буде дуже показовим – якщо компанія внаслідок цих дій змушена буде піти з України – це буде вирок сьогоднішній владі в Україні», – наголосив у своєму щотижневому зверненні міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, нещодавно мешканці Рясне-Руського облаштувати блокпости, оскільки напередодні скандальні землі почали обгороджувати.

Як раніше повідомляв Львівський портал, міський голова Львова Андрій Садовий примудрився «продати» під індустріальний парк інвесторам понад 23 гектари землі, яка навіть не входить до юрисдикції міськради Львова. Про деталі цієї справи читайте у матеріалі «Продати не своє. Чергова земельна афера львівських чиновників на 140 мільйонів?».

Окрім цього, додамо, що  за цим фактом є відкрита кримінальна справа і за неї вже взялася  Генпрокуратура.

Більше того, у листопаді минулого року ГПУ проводила обшуки у львівській мерії  з метою відшукування оригіналів документів, на підставі яких було укладено договір купівлі-продажу цієї землі.

З вилучених документів стало відомо, що за підписом мера Львова Андрія Садового під Львовом незаконно віддали 23 га землі, вартість якої виявилася на 88 мільйонів гривень нижче її собівартості.

Згодом з’ясувалось, що незважаючи на заяви прокуратури, на спірній ділянці, яку не можуть поділити Львів і Рясне-Руське, таки будуватимуть індустріальний парк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *