ОСТАННІ НОВИНИ

Ремонт аварійної стіни храму св. Івана Золотоустого розпочнуть наступного місяця

|

Ремонт аварійної підпірної стінки храму св. Івана Золотоустого (вул. Лисенка, 43) планують розпочати у червні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як повідомили у Личаківській районній адміністрації, на сьогодні зберігається критична ситуація зі станом підпірної стінки храму святителя Івана Золотоустого (вул. Лисенка, 43). Для запобігання травмування пішоходів та подальшого руйнування елементів стінки виготовлено проектно-кошторисну документацію на виведення підпірної стінки з аварійного стану.

Однак при узгодженні проекту із отцями храму, виявилося, що ремонту потребують сходи і стіна, де знаходиться статуя Діви Марії. Тому розроблений проект внесли корективи і додали ремонт сходів і стіни.

«Зараз ми чекаємо на технічний висновок про проект від НДІ «Проектреконструкція» та на повний кошторис вартості робіт із виведення з аварійного стану підпірної стіни храму св. Івана Золотоустого, сходів та стіни, де є статуя Діви Марії. Оскільки додалися роботи, то вартість проекту приблизно може становити 1,400 тис. грн.

Отримавши ці документи, подаємо їх на розгляд міської комісії ТЕБ і НС для виділення коштів з резервного фонду на фінансування. Після того як виділять кошти, буде визначено виконавця робіт. Замовником виконання аварійно-відновлювальних робіт підпірної стінки храму І. Золотоустого буде Личаківська РА. Роботи розпочнуться не швидше червня», – розповіла Галина Гладяк, заступник голови Личаківської районної адміністрації.

Нагадаємо, 9 березня 2017р. відбулося позапланове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Личаківської районної адміністрації, щодо незадовільного технічного стану (пошкоджень, руйнувань) підпірної стінки храму св. І.Золотоустого.

За результатами аналізу комісії, зволікання з проведенням термінових аварійно-відновлювальних робіт може призвести до виникнення надзвичайної ситуації з можливим травмуванням людей.

Фото: ukrainaincognita.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *