ОСТАННІ НОВИНИ

«Вишиванка – твій генетичний код»: вулицями Львова пройшла маштабна хода

|

Сьогодні, 18 травня, Львовом пройшла урочиста хода «Вишиванка – це твій генетичний код», передає кореспондент Львівського порталу.

Захід зібрав кілька сотень молоді, львів’ян та гостей міста, одягнених у вишиванки та українські народні строї. Чимало людей одягли сорочки, вишиті власноруч або подаровані рідними людьми.

Перед початком урочистої ходи виступив анасамбль капели хлопців-бандуристів «Гамалія», а учасники заходу спільно виконали гімн України.

«Сьогодні ми відзначаємо день вишиванки. Це особливе свято, яке покликане зберегти народні традиції та об’єднати українців. Вдягнувши сьогодні вишиванку, ми показуємо солідарність з усім українським народом. На мою думку,  в теперішні часи наше головне завдання – берегти та шанувати народну символіку», – розповів студент Назар.

Співаючи українські пісні учасники заходу пройшли центральними вулицями Львова. Завершилася хода на Личаківському кладовищі, де біля могил бійців АТО учасники прикріпили вишивані стрічки, а також спільно з духовенством помолилися за загиблими бійцями.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *