ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вперше проведуть міжнародну літературну конференцію

|

Вперше у Львові відбудуться заходи літературної конференції «Європа на зламі часів – література, цінності та європейська ідентичність», організатором якої є Фонд Конрада Аденауера. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Літературна конференція заснована ще у 2002 році, а цього року місцем проведення вперше буде Україна, а саме місто Львів. Така подія сприяє поглибленому науковому та культурному діалогові між європейськими країнами. Кожних два роки в різних містах Європи вона збирає разом письменників, політиків, науковців, журналістів, студентів для обговорення таких питань як: ідентичність; переоцінка цінностей та культурної спадщини; релігія, міфи і політика між Сходом та Заходом; транскордонна роль літератури та мови у Європі.

Серед головних гостей літературної конференції буде Голова Фонду Конрада Аденауера, у минулому Президент Європейського Парламенту Ганс-Герт Пьоттерінг, а також український поет, прозаїк, перекладач, есеїст Юрій Андрухович, нагороджений Медаллю Гете у 2016 р.

Урочистий вечірній захід міжнародної конференції відбудеться у вівторок, 6 червня, о 18.00, у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Після цього у четвер, 8 червня, о 18.00, у Будинку вчених відбудеться літературне читання міжнародної конференції «Європа на зламі часів – література, цінності та європейська ідентичність».

Мова конференції українська та німецька з синхронним перекладом. Офіційний дрес-код заходу – cocktail attire.

Довідка

Фонд Конрада Аденауера – це політичний фонд наближений до християнсько-демократичного союзу Німеччини. Свобода, рівність та солідарність є ключовими принципами їх роботи. Фонд здійснює свою діяльність по всій Німеччині через 18 регіональних освітніх центрів та закордонні офіси в 100 країнах, де щороку реалізується близько 200 програм. Офіс Фонду Конрада Аденауера в Україні працює з 1994 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *