ОСТАННІ НОВИНИ

Старт ЗНО-2017: випускникам нагадують про необхідні документи, без яких участь неможлива

|

У вівторок, 23 травня, в Україні стартує ЗНО. На Львівщині цьогоріч зареєструвалось більше 16 тисяч осіб, з яких 13 – випускники шкіл у 2017 році. Про це сьогодні на прес-конференції розповіла директор департаменту освіти і науки ЛОДА Любомира Мандзій, передає кореспондент Львівського порталу.

На сьогодні у Львівській області підготовлено 80 пунктів тестування, які з 23 травня до 16 червня прийматимуть людей, що здаватимуть зовнішнє незалежне оцінювання. 68 пунктів з ним працюватиме під час здачі української мови та літератури.

«Дуже важливо пам’ятати, що вхід у пункт тестування буде дозволено тільки при наявності: сертифіката, паспорта або документа, за яким видався сертифікат, і запрошення. Це обов’язково мають бути оригінали документів, а не копія. Вхід у пункти тестування буде проводитись з 10.15 до 10.50, пізніше нікого пускати не будуть», – наголосила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Нагадаємо, що цього року державна підсумкова атестація буде проведена у формі ЗНО. Це означає, що кожен випускник школи, який має отримати атестат про закінчення середньої освіти, повинен був зареєструватися на три предмета, які буде здавати у формі ЗНО.

«Для тих, хто в силу поважних причин (хвороба, участь у міжнародних змаганнях, про які дізналися вже у квітні-травні, олімпіада) не зможуть взяти участь в основній сесії, матимуть право взяти участь в додатковій. Це стосується лише тих, хто має поважні причини і зможуть подати нас оригінали медичної довідки чи участі у змаганні. Ті учні, які не прийдуть на основну сесію без поважних причин, будуть здавати ДПА у вересні у своїй школі, щоб отримати атестат. Але це означає, що цього року ці діти вже нікуди не поступлять».

Додамо, що ДПА складуть всі учасники ЗНО, адже всі оцінки є позитивними. Навіть якщо учень отримає 1, 2 чи 3 бали, це все одно позитивна оцінка, яка буде внесена у атестат.

Цьогоріч роботи з тих предметів, в яких є відкрита частина, перевірятимуть по 2 екзаменатори, чого не було попередній рік. В разі розбіжностей між результатами цих екзаменаторів, третій екзаменатор, який є старшим в аудиторії, перевірятиме цю роботу ще раз і приймати остаточну оцінку.

Окрім того, новинкою ЗНО-2017 є спеціальні умови складання тестування до дітей з особливими потребами.

«Для певних дітей, які мають певні вади, хвороби час на написання ЗНО буде продовжений на 30 хвилин. У нас цього року є дитина з ДЦП, яка буде складати ЗНО у школі №82, яка є добре облаштована: має пандуси, ліфт, відповідний туалет. Всі ті звернення учасників стосовно хворіб були враховані і будуть успішно виконані», – розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *