ОСТАННІ НОВИНИ

Петро Порошенко: «Нескорений кримськотатарський народ гідно протистоїть агресору і в доступний спосіб чинить опір свавіллю окупантів»

|

Президент України Петро Порошенко про День пам’яті жертв геноциду кримських татар:

«Шановні співвітчизники! Азіз ватан-дашлар!

Сьогодні Україна вшановує пам’ять десятків тисяч невинно загублених жителів Кримського півострова. 73 роки тому комуністичний режим брутально вигнав із рідної землі кримських татар та представників інших етносів. Усіх їх, як і багато інших народів радянської імперії, було кинуто на кривавий жертовник тоталітарної ідеології.

Для Українського народу це незагоєна рана, що особливо болить після анексії Криму Російською Федерацією.

Цинічно ігноруючи міжнародне право, кремлівські опричники нині масовими репресіями тероризують кримських татар, їх Меджліс, громадські та релігійні організації. Арештами й обшуками, залякуваннями та утисками, шантажем і підкупом агресор намагається їх упокорити та асимілювати або розпорошити і витиснути з рідної землі. Але нескорений кримськотатарський народ гідно цьому протистоїть і в доступний йому спосіб чинить опір свавіллю окупантів. Його незламним духом і вірою у торжество справедливості сьогодні захоплюється світ.

Україна й надалі з допомогою солідарної міжнародної спільноти послідовно захищатиме права і свободи усіх українських патріотів, підтримуватиме спротив загарбникам та їх найманцям.

Два роки тому Верховна Рада України визнала депортацію з Криму кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу.

У протистоянні з ворогом, що перетворює квітучу кримську землю на гігантську військову базу, наша держава залишатиметься на позиціях, які сповідує усе цивілізоване людство, та забезпечуватиме збереження миру, свободи й демократії. Ми сповнені рішучості політико-дипломатичним шляхом повернути окупований Крим, який, беззаперечно, був і залишається невід’ємною частиною України.

Нас чекає непростий шлях, і його треба пройти разом, з упевненістю у своїй правоті та з вірою у перемогу.

Слава Україні!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *