ОСТАННІ НОВИНИ

Не пройшло і ста років. Львівські сміттєвози обладнають навігаторами, а відходи зважуватимуть?

|

Сміттєвози, що вивозять львівські відходи, обладнають GPS-трекерами. Відповідне розпорядження сьогодні, 18 травня, під час сесійного засідання сесії Львівської міськради виголосив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, усі автівки, що вивозять львівське сміття мають бути обладнанні GPS-навігаторами, також якнайшвидше комунальники мають встановити ваги для обліку відходів, що вивозяться.

«Маємо кожну дня дуже велику проблему. Незважаючи на це, ми домовлялися, що всі машини, що вивозять ТПВ, мають бути обладнанні системою GPS. Мій терпець починає вриватися. Максимально у стислі терміни кожна машина, що вивозить львівські відходи, має бути обладнана системою GPS. У нас є вага на Збиранці. Якщо ця вага не може бути задіяна, треба терміново купити 2-3 ваги, щоб ми їх встановили, і кожна тонна має обліковуватися. Я хочу зрозуміти, ті машини, що щось там несанкціоновано висипають, це є львівське сміття чи з тих районів, що мають ці ж проблеми, що і Львів? До понеділка, щоб ми проаналізували ситуацію, які потрібні кошти. Це є крапка», – зазначив мер Львова.

За його словами, кошти на обладнання виділить виконавчий комітет Львівської міської ради незабаром.

Нагадаємо, що міські депутати неодноразово наголошували на необхідності обліковувати львівське сміття, оскільки ніхто достеменно не знає, скільки ж сміття продукують львів’яни. До сьогодні відходи у Львові рахують «на око».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *