ОСТАННІ НОВИНИ

Курсантів Академії сухопутних військ навчали метанню гранат

|

У 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ курсанти відпрацьовували практичні навички з метання гранат. Про це Львівському порталу повідомили у повідомили у прес-службі Академії сухопутних військ.

На навчальних місцях військовослужбовці вивчали будову гранат, медичну підготовку, метали навчальну гранату, освоювали основні правила пересування на полі бою. Особливу увагу приділили виготовленню та використанню «коктейлів Молотова» у бойових умовах.

Інструктор 184-го Навчального центру старшина Завидюк пояснив: «Коктейлі Молотова» застосовуються для ураження живої сили та техніки противника. При потраплянні на техніку вона підпалює її, потрапляючи всередину виводить зі строю двигун, змушує екіпаж вибиратись назовні. Це не новий засіб, його використовували ще у часи Другої світової війни та під час революції Гідності. Такий спосіб використання коктейлю Молотова ефективний в умовах міського бою, тож кожен солдат повинен мати необхідні навички та вміння».

На сусідньому навчальному місці взвод майбутніх кухарів відпрацьовують вправи з метання навчальних гранат. Саме тут вони навчаються, як правильно цілитися та розрахувати силу кидка аби уразити ціль. Після успішного тренування та чергового інструктажу з техніки безпеки курсантів допускають до виконання вправи метання бойової гранати з окопу.

Першою свої сили випробувала 28-річна Анастасія, яка родом з Донецької області і нещодавно склала військову Присягу на вірність українському народові.

«Дуже переживала, але нічого не боялася. Добре провела метання навчальних гранат, тож не сумнівалася в тому, що впораюсь і з бойовою. Висмикнула кільце, кинула, вибух. Емоції просто шалені! Відчуваю що стала більш впевнена в своїх силах, якщо впоралася з такою потужною силою як граната. Обов’язково повторила б, але пізніше», — ділиться враженнями Анастасія після свого першого метання бойової гранати.

Попереду курсантів чекають ще три місяці фахової підготовки, де окрім загальновійськових дисциплін вони освоять власну військово-облікову спеціальність.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *