ОСТАННІ НОВИНИ

Хто з нардепів провалив санкції проти Януковича і Ко (список)

|

Сьогодні Верховна Рада Украхни знову не проголосувала за проект постанови, яким пропонувалося РНБО ввести санкції проти Віктора Януковича та його оточення. Проект постанови №5350 декілька разів вносили на голосування, однак він не набрав відповідної кількості голосів. За прийняття цієї постанови проголосували лише 214 народних депутатів, а забракло всього 12 голосів. Передає кореспондент Львівського порталу.

Могло вистачити голосів, якби фракція партії  «Блоку Петра Порошенка» повністю підтримала це рішення. Всього у БПП підтримало санкції проти Януковича і Ко 55% членів партії. Так із 140 депутатів БПП постанову про санкції підтримало лише 77 депутатів, а 28 не натисли на жодну кнопку. Ще 34 «порошенківці» прогуляли сьогоднішнє засідання ВРУ.

Чи ненайбільшу підтримка санкцій проти Януковича продемонструвало голосування фракції політичної партії «Народний Фронт» де цю постанову підтримали 80.24% усіх її членів. Так із 81 «фронтовика» за це рішення проголосувало 65 осіб, не голосували всього п’ятеро, а ще 11 взагалі не з’явилося на сесію.

Позафракційні обранці віддали 51.6% своїх голосів. Так серед 47 нардепів проголосували «за» 24 особи, утрималися 2, не голосували 8, а ще 13 взагалі були відсутні.

Уся партія «Опозиційного блоку» висловила свою одностайну підтримку колишньому режиму Януковича. Санкцій не підтримав ніхто.

Фракція політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» підтримала санкції на 80.7%. Серед них 21 проголосував «за», троє не голосували, а двоє були відсутні.

Ще одними соратниками режиму утікачів можна вважати Групу «Партія «Відродження». Від якої жодного голосу за санкції не надійшло.

Пальму першості можна віддати «радикалам» із рівнем підтримки санкцій 85%. Так серед 20 нардепів «Радикальної партії Олега Ляшка» лише троє її членів не голосували.

50% підтримки висловила фракція ВО «Батьківщина».  Лідер Партії Юлія Тимошенко разом із дев’ятьма своїми однопартійцями на сесію не звилися…

Третьою партією, яка виступила проти санкцій до Януковича і його колишнього оточення, стала фракція Групи «Воля народу». Жодного голосу на підтримку законопроекту не надійшло…

Як відомо у списку осіб, проти яких пропонувалося ввести санкції, є:

Янукович Віктор

Захарченко Віталій

Пшонка Віктор

Присяжнюк Микола

Клюєв Андрій

Ратушняк Віктор

Янукович Олександр

Пшонка Артем

Клюєв Сергій

Азаров Микола

Курченко Сергій

Табачник Дмитро

Арбузов Сергій

Іванющенко Юрій

Клименко Олександр

Ставицький Едуард

Якименко Олександр

Фірташ Дмитро

Азаров Олексій

Богатирьова Раїса

Зубрицький Віктор

У березня 2017 року Комітет постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) на зустрічі у Брюсселі схвалив рішення продовжити санкції проти екс-президента України Віктора Януковича так його оточення на рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *