ОСТАННІ НОВИНИ

Хто будуватиме сміттєпереробний завод на Львівщині? Презентували три пропозиції

|

Сьогодні, 18 травня, у межах засідання комісії з вибору інвестора на будівництво заводу з переробки та утилізації твердих побутових відходів на території Львівської області троє інвесторів презентували свої проектні пропозиції. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Заступник голови Львівської ОДА Ірини Гримак повідомила, що 10 травня 2017 року завершено прийом документації другого етапу конкурсу з вибору інвесторів для будівництва та експлуатації комплексів утилізації (перероблення) твердих побутових відходів у Львівській області. «Сьогодні ж ми розглядаємо проекти трьох компаній, які задекларували свою готовність і мають всі необхідні документи, щоб презентувати свої пропозиції у вигляді гарантій», – зауважила вона.

Комісія заслухала Інвестиційно-екологічну компанію «ІЕК», яка претендує на будівництво заводу на ділянці у с.Бронниці, Дрогобицького району. Інвестор пропонує збудувати завод із термічною переробкою відходів для вироблення електро- і теплоенергії. Вартість будівництва автоматизованого заводу коливається від 55-65 мільйонів євро. Компанія пропонує спалювати сміття безпечним способом та залучити до роботи 52 людини. Вартість вивезення тони сміття на завод «ІЕК» обійдеться у 290 гривень.

ТзОВ «Вейст Менеджмент Системс», яке претендує на ділянку у Миколаївському районі («Сірка»), пропонує технологію біосушіння для виробництва РДФ-палива. Вартість проекту – 89 мільйонів євро. Вартість вивезення тони сміття цією компанією оцінено у 680 гривень.

У свою чергу, ТзОВ «Глассворк технолоджі», яке теж зацікавлене в ділянці в Миколаївському районі, представило комісії проект сміттєспалювального заводу, який вироблятиме теплову та електричну енергію. Вартість будівництва заводу складає – 96,5 мільйона євро. Вивезення тони сміття на завод від «Глассворк технолоджі» оцінюють у 750 гривень.

Остаточно назвуть переможців 10 червня 2017 року.

Нагадаємо, що 15 лютого у ЛОДА відкрили пропозиції на будівництво сміттєпереробного заводу, до подальшої участі було допущено три інвестори.

Раніше Львівський портал опублікував матеріал: Заслужений артист України чи товариш Садового – хто буде будувати сміттєпереробний завод на Львівщині?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *