ОСТАННІ НОВИНИ

Начальницю одного з банків засудили на сім років через розкрадання більше одного мільйона

|

До 7 років реального позбавлення волі засуджено начальницю відділення банку, яка заволоділа грошовими коштами в сумі більше одного мільйона гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Дрогобицькою місцевою прокуратурою підтримано в суді державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно начальниці одного з відділень ПАТ «Укрінбанк», яка в червні 2015 року умисно склала та видала завідомо неправдиві офіційні документи щодо укладення двох договорів банківських вкладів з громадянином України на загальну суму 50 тисяч доларів США, що згідно офіційного курсу Національного банку України становило більше одного мільйона гривень.

При цьому, вказаних договорів банківського вкладу вона не укладала, отримані грошові кошти на відповідний банківський рахунок не зарахувала, а заволоділа ними та розпорядилась на власний розсуд.

Для прикриття свого злочинного умислу працівниця банку у липні та серпні 2015 року щомісячно повертала потерпілому близько 200 доларів США під виглядом сплати процентів по цих двох неіснуючих депозитах, повернувши таким чином останньому грошові кошти в загальній сумі 800 доларів США.

В судовому засіданні постраждалий повідомив, що заподіяні збитки йому були відшкодовані в повному обсязі.

Вироком Трускавецького міського суду обвинувачену визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України та засуджено  до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форми власності строком на 1 рік та 1 місяць, а також із конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *