ОСТАННІ НОВИНИ

В історичному центрі Львова завдяки багаторічній афері з’явиться чергова багатоповерхівка?

|

Цегляний, ще донедавна, комунальний гараж у дворі будинку №35 на вул. Лесі Українки найближчим часом може перевтілитися у елітну багатоповерхівку між будинками №10 і №12 на пл. Данила Галицького. Про це йдеться у розслідуванні ГО «Розвиток Громади».

Текст розслідування подаємо без змін:

Це історія про те, як комунальне майно роками живе подвійним і навіть потрійним життям, маючи паралельно ще одного власника.

Почнемо розповідь, яка повністю підтверджена документами, з банального конкурсу, який оголосило управління комунального майна ЛМР 20 травня 2016 року на право оренди гаража площею 11,2 кв.м у дворі будинку №35 на вул. Лесі Українки. Оголошення опублікували у газеті «Львівська пошта» 21 травня. Умови конкурсу: стартова ціна оренди від 518 грн. за місяць та відновлювальні роботи з метою покращення об’єкту комунальної нерухомості. До участі у конкурсі надійшло дві пропозиції і конкурсна комісія з незрозумілих мотивів вирішила провести некомерційний конкурс, який передбачений лише для ГО і мешканців прилеглого будинку. Перша пропозиція: орендна плата 5 001 грн. без ПДВ та ремонтно-відновлювальні роботи зі зміною електричної проводки, вікон і дверей. Друга пропозиція від Ламах О.М. – оренда плата 1 500 грн. без ПДВ, поточний ремонт приміщення та облагородження території довкола. Увага! Рішення комісії: надати в оренду приміщення для гаража площею 11,2 кв.м за адресою вул. Л. Українки, 35 Лахам О.М. терміном на 2 роки 364 дні , з орендною платою 518 грн. на місяць!

Не отримавши впродовж кількох місяців жодної інформації від управління комунального майна щодо результатів конкурсу, перший учасник зробив інформаційний запит і, отримавши відповідь, був не стільки вражений, скільки заінтригований. Відкривши карту Львова важко не помітити, що славнозвісний гараж розташований на земельній ділянці на пл. Данила Галицького (між будинками № 10 і № 12) площею 0,0186 га, яку будівельна компанія «Екополіс»   розмістила на своєму сайті як поточний проект під комерційне будівництво. В описі проекту зазначається, що можливе розташування готелю з торгово-адміністративними приміщеннями або офісного центру загальною площею 500-600м2. Право користування земельною ділянкою — договір оренди із Львівською міською радою терміном на 10 років. Цільове призначення земельної ділянки — землі громадської та житлової забудови. Останнє уточнення: На ділянці розташоване нежитлове приміщення (гараж) загальною площею 47 кв. м., яке перебуває у власності товариства з обмеженою відповідальністю. Будівля, яка розташована на території ділянки, планується під знесення.

Отже, оскільки пл. Данила Галицького (між будинками 10 і 12) та подвір’я будинку №35 вул. Лесі Українки є спільними – управління комунального майна та ТзОВ «Євротрансервіс» мали право власності на ОДИН ГАРАЖ, але з іншими площами (11,2 і 47 кв.м).

У розпорядженні ГО «Розвиток Громади» є копії реєстраційних документів від 21 січня 1999 року, які підтверджують право власності ЛМР на гараж площею 11,2 м кв за адресою вул.Лесі Українки,35.

Водночас, є й інші документи, які говорять, що 12 липня 2007 року постійно діючий третейський суд при асоціації «Ліга-Паритет» своїм рішенням передав право власності на цей же гаражний бокс, за адресою вул.Лесі Українки, 35 але з площею 47 кв.м Зубрицькому Борису Миколайовичу у зв’язку з майновим спором з Калітинським В.М.

7 вересня 2007 року Зубрицький Б.М. реєструє в БТІ право власності на гараж у дворі будинку №35 по вул..Лесі Українки і вже 21 серпня продає його наступному власнику, який в свою чергу 25 жовтня цього ж року продає об’єкт ТзОВ «Подіум», яке перепродає на наступний день – 26 жовтня. Через рік – 31 жовтня 2008 року гараж придбає ТзОВ «Євротрансервіс».

На підставі права власності на цей об’єкт, ТзОВ «Євротрансервіс» звертається до Львівської міської ради і Ухвалою №2860 від 9.07.2009 року отримує погодження місця розташування земельної ділянки та дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на пл.Данила Галицького (між будинками№10 та №12).

Завершальним акордом став псевдоконкурс на право оренди гаража площею 11,2 кв.м у дворі будинку №35 на вул. Лесі Українки, який блискуче провела минулого року начальник управління комунального майна ЛМР.

Насправді існує ще один документ, якого ми не можемо оприлюднити – це передача прав на гараж від переможця цього конкурсу Ламах О.М. ТзОВ «Євротрансервіс».

В подальшому ТзОВ «Євротрансервіс» ніщо не завадить звертатися до Львівської міської ради щодо узаконення земельної ділянки і будівництва елітної багатоповерхівки біля Лялькового театру, а управління комунального майна сприятиме цьому, роблячи непритомний вигляд, що провело конкурс на  оренду майна, яке вже 11 РОКІВ належало іншим власникам і кільканадцять разів перепродувалось.

Комунальне майно Львова – це золота жила для посадовців команди Садового, яка перетворює гаражний бокс площею 11,2 м кв. на багатомільйонну земельну ділянку під забудову в центральній частині міста.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *