ОСТАННІ НОВИНИ

У Великому Любіні провели свято української молоді «Андрей Шептицький – це Україна»

|

У четвер,11 травня, у селищі міського типу Великий Любінь на Львівщині відбулося Свято української молоді під гаслом «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер!». Про це Львівському порталу повідомили організатори.

Захід відбувся  за ініціативи Великолюбінської селищної ради, Громадської ради «Святий Юр» та Центру національного виховання ім. Андрея Шептицького.

Подібні святкування містами, містечками та селами Львівщини тривають уже два роки і, як виглядає, їх інтенсивність ніяк не спадає, а рівень організації, тематична насиченість і фаховість стають від заходу до заходу щораз вищі. Кожна наступна місцевість бере приклад і враховує здобутки попередників та намагається своє свято провести краще та величніше. Не винятком став і Великий Любінь.

Свято у Любіні почалось з молебню до Пресвятої Богородиці у місцевій загальноосвітній середній школі. І як «в прадавні добрі часи» до молитви стала уся школа: учні, педагоги й технічний персонал.

По молитві школа презентувала свої здобутки у різних сферах духовного та фізичного розвитку молоді. Це і виставка дитячих робіт, і змагання з міні-футболу та карате, і оригінальний «танцювально-спортивний» виступ. Цілком природно та логічно, що усе це відбувалось під патронатом та з присвятою великому Митрополитові.

Згодом, у часі конференції, в одній з учнівських доповідей було наголошено на тому, яку велетенську увагу приділяв праведний Андрей здоров’ю та фізичному розвиткові нації і скільки праці та коштів вкладав, щоби українці були одними з перших серед цивілізованих народів у цій сфері, незважаючи, що на той час не мали власної держави.

Науково-практична конференція стала кульмінацією свята молоді у Великому Любіні. Попри те, що представники Громадської ради «Святий Юр» вислухали уже сотні доповідей у принаймні п’яти десятках подібних конференцій, все ж укотре змушені були посвідчити дві важливі істини. По-перше, що тема життя, діяльності та духовного і практичного спадку Шептицького є невичерпною – і нині ми лише злегка привідкриваємо велич його особи та незбагненне Господнє післанництво його для новітніх часів буття української нації, а по-друге, що творчий підхід та запал дітей є настільки великим, що з кожного такого заходу святоюрці черпають для себе щось нове, про що або не відали, або ж не звертали на це уваги.

Завершилась презентація концертом у Великолюбінській дитячій школі мистецтв і нагородженням дипломами, грамотами й подяками Громадської ради «Святий Юр» усіх, хто бодай найменшим чином долучився до організації та проведення цього свята.

Фото: організатори

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *