ОСТАННІ НОВИНИ

Суд повернув Львову одне із майже сотні вкрадених комунальних приміщень

|

Галицький районний суд повернув у комунальну власність Львова одне з десятків незаконно відчужених приміщень. Про це ZAXID.NET повідомила головна спеціалістка юридичного департаменту Львівської міської ради Христина Ковальчук.

Нагадаємо, десятки комунальних приміщень Львова незаконно перейшли у власність двох львівських підприємниць Ірини Сандул та Людмили Малькової. Як згодом з’ясувалось, відчуження комунального майна відбувалось за шахрайською схемою. Зараз цю справу розслідують у поліції та прокуратурі Львівської області. Однак юристи Львівської міської ради подають цивільні позиви до судів, аби повернути вкрадену нерухомість у комунальну власність Львова.

«Ми вибороли одне приміщення за адресою пл. Святого Теодора, 5 площею 25,9 м2. І це – вже перемога, адже суд визнав, що воно належить громаді Львова і залишиться в розпорядженні управління комунальної власності Львівської міської ради», – розповіла Христина Ковальчук.

Рішення щодо цього приміщення площею 25,9 м2 було прийняте ще 28 лютого, але досі не набуло чинності. Відповідач Людмила Малькова не з’явилась до суду, тому має право подати апеляційний позов впродовж десяти днів після отримання рекомендованного листа з текстом рішенням. За словами Христини Ковальчук, Мальковій вже скерували лист з текстом рішення, однак наразі не відомо, чи вона його отримувала.

Ще по кількох приміщеннях суди прийняли ухвали про забезпечення позову, тобто на час судового розгляду вони будуть під арештом, аби їх не змогли перепродати. Однак, офіційно арешт накладено лише на два приміщення – площею 382,6 м2 на вул. Свєнціцького, 7 та площею 339,3 м2 на вул. Стецька, 11, по інших приміщеннях наразі не відкриті виконавчі провадження.

«Я не готовий сказати конкретну інформацію по якихось адресах, але думаю, що це, скоріш за все, процедурні затримки. Одні судові рішення виконавча служба могла ще не отримати, інші – на стадії відкриття виконавчих проваджень», – повідомив ZAXID.NET начальник головного управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський.

Загалом юристи ЛМР подали 17 позовів у цій справі і, за словами Христини Ковальчук, опрацьовують наступні вкрадені приміщення.

«За чотири місяці ми відсудили всього одне приміщення. А їх є десятки. Тому важко передбачити, скільки часу буде потрібно на повернення усього вкраденого майна, – додала Христина Ковальчук. – Якби ці справи розглядав Господарський суд Львівської області, то все було б значно швидше, але оскільки відповідачами є фізичні особи, то ми змушені подавати позови до звичайних районних судів за місцем знаходження конкретних приміщень».

Як відомо, чиновникам Садового закидають причетність до схеми масштабного розкрадання комунальних приміщень. Нещодавно поліція арештувала вкрадені з-під носа чиновників 24 приміщення у Львові.

А тим часом міські депутати вирішили своїми силами розгрібати цю заплутану історію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *