ОСТАННІ НОВИНИ

У Рудно відкриють амбулаторію на місці закиненої вілли Бурґгардта

|

У смт. Рудно створять амбулаторію сімейної медицини. Новий заклад відкриється на вулиці Шевченка, 64. Відповідне рішення ухвалив сьогодні, 13 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

За даними відомства, виконуватиме функцію замовника на проектування та капітальний ремонт приміщень під створення амбулаторії сімейної медицини на вул. Шевченка, 64 у смт. Рудно Львівське комунальне підприємство «Рембуд».

Загалом на капітальний ремонт приміщення під створення цієї амбулаторії з міського бюджету передбачено 5,5 млн. грн.

Нагадаємо, що цього року на розвиток Рудна із міського бюджету передбачено 17,9 млн. грн.

Як відомо, новий заклад медицини з’явиться у приміщенні старовинної вілли Бурґгардта (сучасна адреса – вул. Шевченка 64).

Розкішна вілла була збудована наприкінці ХІХ століття, німцем Бурґгардтом. Окрім вілли, на території величезного маєтку, було збудовано комплекс господарських будівель. За радянських часів у приміщенні та території вілли знаходився санаторій. Нині будинок стоїть пусткою, а ласий шматок землі не дає спокою місцевим «маклерам».

Багато років тому будинок спробували незаконно продати, навіть почали проводити ремонтні роботи, але будівлю таки було повернуто у держвласність. Згодом невідомі спалили старовинну конюшню на території вілли Бурґгардта. Що сьогодні буде із величезною територією старовинного маєтку наразі невідомо.

Також варто нагадати, що Рудно входить до Залізничного району Львова. Наприкінці 2015 початку 2016 року в селищі “закопали” 5 мільйонів гривень на асфальтуванні вулиці героїв Небесної Сотні. Цих коштів не вистачило навіть щоб прокласти один шар асфальту на 2 км дороги… Після зими ця вулиця перебуває у вкрай аварійному стані.

Фото: мапа Google

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *