ОСТАННІ НОВИНИ

Військовий з Борислава добровільно здався в полон «ЛНР»

|

Сержант Збройних сил України Тарас Гап’як добровільно здався в полон бойовикам так званої «Луганської народної республіки». Про це повідомили у прес-службі штабу АТО у  Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

«Вчора, 11 травня, в мережі Інтернет було розміщено відеоматеріал допиту невизначеними особами військовослужбовця ЗСУ сержанта військової служби за контрактом Гап’яка Т. Я.

За попередньою інформацією було встановлено, що він самовільно залишив місце служби наприкінці березня цього року. За даним фактом було проведено службове розслідування, а також надіслано повідомлення у військову прокуратуру та у Військову службу правопорядку.

Після ретельного вивчення інциденту, який стався наприкінці березня, та врахування всіх обставин військовослужбовця було позбавлено військового звання «сержант» згідно Дисциплінарного Статуту Збройних Сил України», – йдеться у повідомленні.

Також штаб АТО повідомляє, що матеріали службового розслідування направлено до військової прокуратури для прийняття правового рішення за статтею 430 ККУ – «Добровільна здача в полон».

Відео з Тарасом Гап’яком опубілкувала в YouTube так звана народна міліція «ЛНР». На ньому він розповів, що родом із міста Борислава Львівської області. Також розказав про те, що проходив навчання в Яворові (Львівська область), де викладали військовим українські та американські інструктори.

Фото: Скріншот з відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *