ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обговорять роль батьків дітей з інвалідністю в процесі організації їх навчання

|

У понеділок, 15 травня 2017 року, у Львові відбудеться всеукраїнська конференція «Участь батьків дітей з особливими освітніми потребами в організації ефективного інклюзивного навчання». Про це Львівському порталу повідомили організатори.

Метою заходу є обговорення важливості ролі батьків дітей з інвалідністю в процесі організації їх навчання в умовах загальноосвітньої школи, а також пошук ефективних механізмів співпраці усіх долучених до інклюзивного навчання сторін (батьки, громадськість, школа, місцева влада).

«Налагодження партнерських стосунків між батьками та всіма фахівцями, які працюють у навчальному закладі та надають допомогу дитині з порушенням психофізичного розвитку, є першочерговим завданням інклюзії», – пояснює Тереза Фаласеніді, керівник відділення соціальньої реаблітації (абалітації) ЛМЦР «Джерело».

«Діти з особливими освітніми потребами йдуть до загальноосвітніх шкіл, які здебільшого не є готові до інклюзії. У нас бракує не лише пандусів і доступних вбиралень. У нас бракує елементарного розуміння, що таке дитина з особливими потребами і як вона може вчитися поряд зі здоровими однолітками, – говорить Юлія Аронова, голова ГО «Розправлені крила», – Проводити просвітницьку діяльність і допомагати школі якісно вчити дитину з інвалідністю – це те, що можуть робити батьки, бо вони як ніхто вмотивовані на це».

Серед доповідачів конференції буде Лариса Самсонова, голова правління ГО «Родина», експерт з питань соціальної політики Інституту суспільно-економічних досліджень, м.Київ, а також Оксана Потимко, керівник Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами НУ «Львівська політехніка».

Початок конференції о 10.00. Адреса: м. Львів, проспект Червоної калини 86а,

НРЦ «Джерело» .

Контактна особа: Тереза Фаласеніді; e-mail: [email protected], тел: 097-210-89-31.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *