ОСТАННІ НОВИНИ

«Нечисті на руку» чиновники львівської мерії «заробили» на ремонті вулиці мільйон

|

У Львові працівники управління захисту економіки викрили схему розкрадання бюджетних коштів при ремонті вулиці. За попередніми даними сума збитків становить понад мільйон гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Нацполіції.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3 викрили злочинну схему розкрадання бюджетних коштів.

Так, у 2016 році посадові особи одного із Департаментів Львівської міської ради та комерційної структури із залученням субпідрядника уклали договір на проведення реконструкції вулиці обласного центру.

Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції встановили, що з метою привласнення бюджетних коштів до актів виконаних робіт посадовці внесли завідомо недостовірну інформацію. До них включили роботи, які були виконані лише на папері. Зокрема, роботи по відновленню бетонних і залізобетонних конструкцій у місцях руйнування. Даний факт також підтверджується висновками фахівців Західного офісу Держаудитслужби.

Як наголошують у Нацполіції, на підставі офіційних документів із бюджету безпідставно було виділено понад мільйон гривень, які в подальшому «нечистими на руку посадовцями» було освоєно.

На  підставі  зібраних матеріалів слідчими Франківського відділу поліції  ГУНП у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Наразі проводяться слідчо-оперативні заходи по встановленню безпосередніх посадових осіб як органу виконавчої влади, так і комерційних структур, причетних до розкрадання бюджетних коштів.

Фото: ystav.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *