ОСТАННІ НОВИНИ

Клімкін обіцяє безвіз із сотнею країн світу вже найближчим часом

|

Україна вітає надання Євросоюзом безвізового режиму, але на цьому зупинятися не планує. Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін сказав журналістам на брифінгу в Києві, повідомляє Укрінформ.

«Ми маємо плани про відкриття вже найближчими тижнями та місяцями ще низки переговорів. Таким чином, маємо шанс найближчим часом відкрити ще більше ніж 100 країн для українців», – сказав Клімкін.

За його словами, нині українські дипломати ведуть переговори іще з 27 країнами щодо безвізу.

Також наразі відбуваються переговори щодо безвізу з країнами Латинської Америки.

«Думаю, що найближчим часом, оскільки безвізовий режим з ЄС надає цьому абсолютно новий поштовх, ми будемо мати безвізовий режим майже з усіма країнами Латинської Америки. Над цим працюємо», – зазначив Клімкін.

Як повідомлялося, Рада міністрів Євросоюзу 11 травня схвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму. Рішення ще мають підписати і офіційно опублікувати. Очікується, що безвізовий режим ЄС з Україною запрацює 11 червня.

Також повідомлялося про те, що понад 35 країн Латинської Америки та Азії автоматично введуть безвізовий режим для України після ухвалення відповідної угоди з Євросоюзом.

Фото: Дзеркало тижня

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *