ОСТАННІ НОВИНИ

ДПСУ перевіряє інформацію стосовно виступу учасника Євробачення від Болгарії в окупованому Криму

|

Держприкордонслужба перевіряє інформацію про можливе відвідування тимчасово окупованого Криму співаком Крістіаном Костовим, який представляє Болгарію на конкурсі «Євробачення-2017» у Києві. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДПСУ.

У зв’язку з появою інформації про виступ в окупованому Криму в 2014 році учасника «Євробачення-2017» з Болгарії, Державна прикордонна служба України повідомляє, що відомство діє виключно в межах наданих повноважень.

Дана інформація наразі детально вивчається та перевіряється спільно зі Службою безпеки України.

В той же час, на момент можливої поїздки представника Болгарії до півостова, він був неповнолітнім, тобто самостійно не міг приймати рішень і їхав лише в супроводі дорослих.

Крім того, законодавча норма щодо окупованої території, якою через порушення встановленого порядку в’їзду на ТОТ передбачається відповідальність, в тому числі й заборона в`їзду в Україну, набрала чинності наприкінці 2014 року.

Також на момент перетину конкурсантом державного кордону України, інформації чи доручень інших правоохоронних органів про те, що він, можливо, відвідував окупований Крим усупереч законодавству України, в прикордонному відомстві не було.

Фото: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *