ОСТАННІ НОВИНИ

Виконком дав «зелене світло» департаменту сміття у Львові. Навіщо він потрібен?

|

Сьогодні, 10 травня, виконавчий комітет міської ради Львова погодив Положення окремого департаменту з питань поводження з відходами та двох його управлінь. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

У складі департаменту будуть діяти управління оперативного поводження з відходами департаменту з питань поводження з відходами Львівської міської ради та управління розвитку системи поводження з відходами департаменту з питань поводження з відходами Львівської міської ради та їх структур.

За словами головного юриста Львівської міськради Гелени Пайонкевич, незабаром новий департамент приступить до роботи.

«Ми від усіх органів, що існують у міській раді, забрали повноваження, що стосуються поводження із твердими побутовими відходами, і перенесли їх у департамент. Зараз стоїть питання реєстрації департаменту як юридичної особи, створення двох управлінь, затвердження штатних розписів і оголошення конкурсу на керівника департаменту…Ми зараз доопрацюємо положення і до кінця цього тижня буде створена юридична особа», – розповіла вона.

За словами Г. Пайонкевич, департамент налічуватиме 27 працівників.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий анонсував оголошення конкурсу на керівника департаменту поводження і з ТПВ уже наступного тижня.

Серед основних завдань департаменту, згідно положення, є такі:

  • Визначення загальної політики м. Львова з питань збирання, транспортування, утилізації та захоронення побутових відходів.
  • Проведення дій спрямованих на забезпечення контролю за роботою підприємств, які надають послуги з вивезення твердих побутових відходів.
  • Забезпечення залучення підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, до участі у будівництві, реконструкції об’єктів системи поводження з побутовими відходами.
  • Забезпечення визначення території для розміщення відходів відповідно до законодавства.
  • Проведення організації збирання і видалення побутових відходів, у тому числі відходів дрібних виробників.
  • Забезпечення виконання покладених на органи місцевого самоврядування повноважень щодо раціонального використання та безпечного поводженням з відходами на території міста Львова.
  • Організація робіт щодо ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів.
  • Забезпечення розгляду справ про адміністративні правопорушення у сфері поводження з виробничими та побутовими відходами.
  • Здійснення розгляду питань та надання пропозицій про відвід земельних ділянок для розміщення відходів і будівництва об’єктів поводження з відходами.
  • Забезпечення проведення політики міської ради у сфері дотримання законодавства про відходи.

Раніше створення департаменту сміття погодила сесія міської ради Львова.

Фото: Информ-UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *