ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні спростили умови будівельної діяльності

|

Президент Петро Порошенко підписав закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення умов ведення будівельної діяльності», який сприятиме підвищенню України в рейтингу «Ведення бізнесу», а також дерегуляції господарської діяльності у будівництві. Про це повідомила прес-служба глави держави, передає Finance.ua.

Документом скасовується вимога щодо необхідності отримання вихідних даних і технічних умов від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, оскільки проектувальник зобов’язаний розробити проектну документацію згідно з державними будівельними нормами та іншими нормативно-правовими документами, де вже враховані такі вимоги.

Законом також вносяться зміни до статті 17 Закону України «Про архітектурну діяльність» шляхом виключення положення про можливість проходження професійної атестації громадянами, які не отримали вищої освіти за відповідним напрямом професійної атестації. Це дасть можливість підвищити професійний рівень виконавців робіт у будівництві, що в свою чергу підвищить якість робіт, які вони виконують.

Також документом визначаються правові умови для вдосконалення збору даних державної статистичної звітності про прийняті в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів – функції архбудконтролю передані органам місцевого самоврядування, а зобов’язання надавати статистичні дані за цим напрямком напрямку відсутні.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Кабінет міністрів протягом місяця повинен прийняти нормативно-правові акти, необхідні для його реалізації, і привести свої нормативно-правові акти у відповідність із зазначеним документом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *