ОСТАННІ НОВИНИ

Сутички 9 травня. Поліція відкрила вісім проваджень у п'яти регіонах країни

|

У п’яти регіонах України відкрито 8 кримінальних проваджень через правопорушення під час заходів 8 та 9 травня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Нацполіції.

За словами заступника голови Національної поліції України Олександра Фацевича, загалом на території України 8 та 9 травня за ініціативою органів державної влади та місцевого самоврядування відбулося понад 2 тисячі масових заходів. Участь у них взяли близько 700 тисяч громадян. Публічну безпеку та порядок під час вказаних заходів забезпечували понад 30 тисяч поліцейських та 3,5 тисячі військовослужбовців Національної гвардії.

Олександр Фацевич наголосив, що значну роль в організації спостереження за розвитком подій, керування силами та засобами при ускладненні обстановки, фіксації правопорушень зіграло використання новітнього обладнання. Зокрема, правоохоронці використовували три спеціальних автомобіля візуального спостереження Ситуаційного центру Національної поліції та Національної гвардії, а також поліцейський гелікоптер.

«В цілому заходи в державі проходили спокійно, вполовину менш активно, ніж у попередні роки. Про це свідчить незначна кількість учасників акцій у більшості регіонів, набагато менше конфліктних ситуацій, і, в результаті, затриманих громадян, мінімальна кількість травмованих», – сказав Олександр Фацевич.

Він додав, що за різноманітні правопорушення до відділків поліції були запрошені 89 осіб. Крім того, поліцейськими у п’яти регіонах держави відкрито 8 кримінальних проваджень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *