ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян кличуть подивитись на «РеінкарНАЦІЮ Тараса» з Прилук

|

Цього тижня до театру Лесі приїжджає «Наш новий театр» з виставою «РеінкарНАЦІЯ Тараса», яка відбудеться 12 травня, о 19.00 год. на великій сцені Львівського академічного театру імені Лесі Українки. Це молодіжний театр із міста Прилуки, Чернігівської області. Він є вдалою спробою відновити театральні традиції у Прилуках і яскравим прикладом того, що театр, як і культура, може успішно розвиватись не лише у великих містах, інформують у прес-службі Львівської міськради.

«Театр Лесі уже вдруге цього місяця представляє вистави з інших міст в рамках Фестивалю театрів. Окрім, масштабного міжнародного проекту «Чому не вижив Михайло Гурман», ми радо представляємо нашим глядачам – «Наш Новий Театр». Це молодіжний театр із міста Прилуки, Чернігівської області. Він є вдалою спробою відновити театральні традиції у Прилуках і яскравим прикладом того, що театр, як і культура, може успішно розвиватись не лише у великих містах.

Вистава-ритуал «РеінкарНАЦІЯ Тараса», котру представлятиме «Наш Новий Театр» відбудеться 12-го травня, в п’ятницю, о 19.00 на великій сцені театру Лесі. Це – компіляція з різнотематичних поезій Шевченка, які ведуть глядача від тем особистого кохання до теми громадянської позиції, любові до батьківщини і Любові Вселенської. Вистава готувалася у 2014 році – до 200-ліття Тараса Шевченка, в період Революції Гідності. Для постановчої команди дана робота була своєрідним Майданом. До постановки входять як ряд хрестоматійних творів зі шкільної програми, так і маловідомі широкому колу читачів поезії Шевченка. Вистава була зіграна в Києві, Чернігові, Каневі, Ічні, Моринцях та багато разів у Прилуках»,- розповідають організатори.

Довідка

Режисура – Артемій та Катерина Аніщенко

Тривалість вистави – 65 хвилин без антракту

Без вікових обмежень

Артемій Аніщенко – театральний режисер, директор театрального фестивалю «Мрій-Дім», культурний менеджер. Закінчив Київський національний університет театру кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого, за спеціальністю «режисер драматичного театру». Учасник та лауреат багатьох фестивалів та конкурсів.

Катерина Аніщенко (нині покійна) – викладачка, режисерка-постановниця, громадська діячка, організаторка та керівничка кількох театральних студій в м. Прилуки. Учасниця та лауреатка багатьох театральних конкурсів та фестивалів.

Посилання на подію у fb – https://www.facebook.com/events/318189285281142/

Квитки на вистави доступні в касі театру Лесі за адресою: м. Львів, вул. Городоцька, 36, або за посиланням: https://gastroli.ua/events/reinkarnatsiya-tarasa

Контакти:

тел. (032) 233-31-88

e-mail: [email protected]

FB-сторінка театру: https://www.facebook.com/lesia.theatre/

Театр імені Лесі Українки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *