ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на Марсовому полі Московський патріархат влаштував панахиду

|

Сьогодні, 9 травня, на Марсовому полі у Львові  близько трьох десятків людей організовано поклали квіти на могили воїнів, які віддали своє життя у боротьбі з нацизмом. Дійство відбувається під «патронатом» УПЦ Московського патріархату. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Близько 10.30 на радянському військовому меморіалі у Львові представники православної церкви Московського Патріархату відслужили панахиду. Опісля усіх присутніх запросили відвідати Пагорб слави – меморіал на честь воїнів, що загинули в роки Першої світової війни.

Представники церкви заявляють, що «шанують пам’ять наших воїнів, які сьогодні залишаються живими, бо для них це важливо та водночас болісно. Ветерани завжди святкували 9-те травня, як перемогу, а сьогодні не вшановується тієї пам’яті…»

Зауважмо, що богослужіння у Львові відбувалося російською мовою. Після молебню і покладання квітів автобус із ветеранами та прочанами вирушив на Пагорб слави.

Варто додати, що процесія рухається під пильним наглядом правоохоронців. Також присутній ряд патріотичних громадських організацій, які заявляють, що стежать за порядком, аби не відбулося провокацій. Вшанувати перемогу над нацизмом прийшло дуже мало людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *