ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч на соціальну підтримку бійців АТО місто виділить майже 146 мільйонів гривень

|

Цього року місто виділить на соціальну підтримку бійців АТО майже 146 мільйонів гривень, передає кореспондент львівського порталу.

Впродовж 2016 року в рамках забезпечення міських програм соціального захисту бійців АТО та членів їх сімей, Львів надав з місцевого бюджету різноманітних допомог, пільг та компенсацій бійцям на загальну суму близько 65,5 мільйонів гривень.

На цей рік на соціальну підтримку бійців та їхніх сімей передбачено близько 146 млн. грн.

«У 2016 році з міського бюджету на надання допомог, а також на відшкодування пільг учасникам АТО та членам їх сімей, на забезпечення військових частин матеріально технічним-обладнанням, з міського бюджету виділено 31,5 млн. грн. З державного бюджету ця цифра розрахунково становить 51 млн. грн.», – зазначила начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Демкович.

Окрім того, на будівництво житла для учасників АТО з місцевого бюджету виділено близько 34 млн. грн.

«Без урахування видатків на будівництво житла, 70% ішло на надання допомог. Це і допомоги дітям учасників АТО на оздоровлення – ми виплатили 1499 дітям учасників АТО допомоги на суму 3,4 млн. грн. Також виплатили 100 учасникам АТО матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань у розмірі по 100 тис. грн. кожному. В цьому році допомога передбачена для 1000 учасників АТО. Також 53 дітям загиблих учасників АТО в минулому році до Дня святого Миколая виплачено допомогу у розмірі по 10 тис. грн.

Також 16 родинам, яким належала грошова компенсація з державного бюджету на придбання житла – це інваліди 1 і 2 групи і члени сімей загиблих. Їм виділено з міського бюджету додатково грошову компенсацію в розмірі 2,3 млн. грн. Ще 61 інваліду війни 1-3 групи виділено цільову грошову компенсацію, на реабілітацію або санаторно-курортне оздоровлення, яка є єдиною в Україні. Протягом року інваліди війни мають змогу собі обрати реабілітаційне відновлення або ж санаторно-курортний заклад, в якому вони зможуть отримати такі послуги.

Окрім того, в минулому році 19 родинам, яким в кінці 2015  року було придбано квартири з державного бюджету з частковим до фінансуванням з місцевого бюджету – виділено матеріальну допомогу в розмірі 2,7 млн. грн.», – розповіла начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Демкович.

На 2017 рік з місцевого бюджету на надання різноманітних допомог, пільг та компенсацій, на забезпечення цільових міських програм для бійців АТО, передбачено орієнтовно 146 млн. грн.

«Це дуже великі кошти, але мусимо допомагати солідарно з державою, бо це наша війна, і ми воюємо за свою незалежність. Орієнтовно в цьому році держава виділяє 57 млн. грн., Львів – 121 млн. грн. Фактично, ми виділяємо в три рази більше з місцевого бюджету, ніж кошти, які виділяє держава», – підсумував міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, станом на травень 2017 року у Львові на обліку перебуває 4662 учасника АТО, з них 133 інвалідів війни, 36 – бійців добровольців та 154 члени сім’ї загиблого (неповнолітні діти, дружина і батьки загиблого). Загиблих львів’ян є 54.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *