ОСТАННІ НОВИНИ

На борців із незаконними забудовами у Львові відкрито 30 кримінальних справ, – Дацко

|

Через боротьбу з незаконними будовами на львівських громадських активістів відкрито близько 30 кримінальних справ. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила заступник громадської ради при Львівські ОДА, громадська активістка Олеся Дацко.

«За заявами активістів «Народної дії» було відкрито більше 40 кримінальних проваджень…Але всі вони закриті, натомість відкриваються провадження проти громадських активістів. Зокрема, три кримінальні провадження відкрито на Віктора Гануляка. Одне з них, мовляв, через те, що він бігав за сином Павліва із сокирою, друге – через те, що він, начебто, є організатором злочинного угрупування…», – зазначила вона.

Також активістка зауважила: «Якщо подивитися на те, кому давали казенні квартири, то це 70-80% – працівники прокуратури. Відповідно, зрозуміло, що це є непрямі хабарі за те, щоби прокуратура закривала справи».

За її словами, всього на борців з незаконними забудовами у Львові було відкрито  близько 30 кримінальних проваджень.

«Є кілька судових проваджень за позовом забудовників про відшкодування нібито за перешкоджання законній господарській діяльності», – додала Олеся Дацко.

«Коли ми робимо десять заяв на посадових осіб ДАБІ, міської ради, ні одна кримінальна справа не відкривається, коли із заявою приходить забудовник, – тут же відкривають кримінальну справу, активно ведуться слідчі дії, нас викликають на допити… Більшість з нас вже майже стали професійними юристами. Ми назбируємо всі факти, приходимо і даємо в руки готове розслідування. Як там можна щось не побачити?! Це є великим питанням», – обурилася вона.

Фото: Leopolis.news

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *