ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби ворог поранив десятьох українських воїнів

|

За минулу добу внаслідок бойових загиблих в лавах українських військ немає, проте 10 воїнів отримали поранення внаслідок обстрілів. 6 військовослужбовців були поранені в районі Луганського, ще 4 – в Павлополі. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі.

Луганський напрямок

Минулої доби ворог продовжив відкривати артилерійський та мінометний вогонь по позиціями ЗСУ, втім ці обстріли були короткими. Бойові дії розпочались після шостої ранку, коли бойовики здійснили збройну провокацію з гранатометів поблизу Троїцького. В подальшому гарячими точками були Кримське та Новозванівка. У першому ворог неодноразово відкривав вогонь з кулеметів та озброєння БМП, а під вечір здійснив один мінометний та один артилерійський обстріли. У Новозванівці окупанти провели дві збройні провокації із застосування важкого озброєння рано вранці та ще одну – ввечері.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулось 17 порушень режиму тиші, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Минулої доби ситуація залишалась доволі напруженою. Бойовики вели мінометний вогонь середньої інтенсивності по позиціям українських військовослужбовців в районі Світлодарської дуги та Авдіївки, випустивши за добу близько 110 мін на згаданих рубежах.

У Луганському з півночі до ранку тривали обстріли з мінометів калібру 120 мм.

Між 10 та 15 годинами окупанти застосовували міномети, гранатомети та стрілецьку зброю по Авдіївці та позиції «Шахта Бутівка». Внаслідок ворожих обстрілів у знову страждають цивільні об’єкти та мирні мешканці. В Авдіївці поранено 2 жінок і пошкоджено 3 будинки. Після 19 години по одній збройній провокації з боку бойовиків відбулись у Зайцевому, Майорську, Новгородському та Верхньоторецькому.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулось 16 порушень режиму тиші з боку бойовиків, зокрема 9 – із застосуванням мінометів.

Маріупольський напрямок

Як раніше, бойові дії розгортались в Мар’їнському районі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Найбільш напружена ситуація спостерігалась в Павлополі, де після 18 години ворог провів потужний обстріл з мінометів різних калібрів та легкого озброєння. Крім того, ворог двічі застосовував міномети в Мар’їнці та по одному разу – в Красногорівці та Гнутовому. В Мар’їнці внаслідок ворожого обстрілу було знищено старий приватний автомобіль.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулось 25 збройних провокацій з боку окупантів, зокрема 5 – із застосуванням мінометів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *