ОСТАННІ НОВИНИ

Гімнастка Христина Погранична стала «Львів’янкою року»

|

За вагомий особистий внесок та видатні спортивні досягнення, що сприяли підвищенню престижу Львова та України на державному і міжнародному рівнях, присвоїли звання «Львів’янин року» гімнастці, члену юніорської збірної України з художньої гімнастики, кандидату у майстри спорту, переможниці та призеру багатьох міжнародних та всеукраїнських турнірів з художньої гімнастики Пограничній Христині Олександрівні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Оскільки Христина вкотре захищає честь України на змаганнях за кордоном, нагороду отримала мати Христини – Погранична Христина Романівна.

«На жаль, Христина зараз перебуває за кордоном на планових міжнародних змаганнях, де виборює для України нові нагороди. Тому сьогодні я на її місці. Дуже важливо, що львівська громада у відкритому голосуванні підтримали кандидатуру Христини на звання «Львів’янин року». І також приємно, що влада долучилася до громадської думки і також вирішила присвоїти це звання. Хоча, насправді, це звання «Львів’янин року» треба розділити на двох людей, на мою доньку Христину і на її тренера Ірину Рудій. Тому що саме цей дует представляє Україну і наше місто Львів на світовій арені», – сказала Христина Романівна, мати гімнастки Христини Пограничної.

Довідка

Погранична Христина Олександрівна – представниця юніорської збірної України з художньої гімнастики. Завоювала чотири золоті нагороди на міжнародному турнірі з художньої гімнастики Miss Valentine 2017 в Тарту (Естонія).

Львів’янка стала найкращою серед усіх юніорок турніру у багатоборстві, впевнено обійшовши сильну і старшу за віком суперницю з Росії, і пройшла у три фінали з першим кваліфікаційним результатом.

За чудово виконану фінальну вправу з обручем Христина Погранична отримала надзвичайно високу оцінку 16,900 бали, що стало не тільки новим досягненням львів’янки, а і рекордом для українських юніорок.

Запальні та технічно складні булави підкорили зал – львівська грація отримала високі 16,150 бали. За феєрично виконану фінальну вправу зі стрічкою  під сучасний хіт Rag’n’Bone Man «Human» львів’янка отримала високі 15,400 бали.

Із міжнародного турніру Miss Vflentine 2917 представниці збірної України привезли дев’ять золотих медалей, чотири з яких виборола львів’янка Христина Погранична.

Христина Погранична народилася  13 травня 2003 року у м. Львові.

З п’яти років займається художньою гімнастикою у спортивному клубі «Ніка» під керівництвом тренера Ірини Рудої.

Переможниця та призер понад 140 міжнародних та всеукраїнських турнірів.

Від 2016 року є членом юніорської збірної України з художньої гімнастики.

Учасниця та фіналістка Чемпіонату Європи 2016, який проходив в м.Холон (Ізраїль).

Призер Кубка України (2015, 2016) та Чемпіонату України (2015, 2016).

Переможниця «Кубка Дерюгіних» 2017 серед юніорів.

Кандидат у майстри спорту.

Сьогодні Христина Погранична є однією з найсильніших гімнасток-юніорок нашої країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *