ОСТАННІ НОВИНИ

Восени у Кам’янка-Бузькій проведуть референдум щодо перейменування міста, - мер

|

На Львівщині райцентру Кам’янка-Бузька хочуть дати нову назву. Перейменування міста місцеві депутати планують обговорити на районному референдумі восени. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив міський голова Кам’янка-Бузька Олег Омелян.

За його словами, місто будуть перейменовувати лише за згоди місцевих мешканців.

«Так, дійсно ми запропонували перейменувати місто Кам’янка-Бузька на Кам’янка-Струмилова. Таке рішення було прийнято сесією Кам’янка-Бузької міської ради ще взимку. Ми хочемо повернути місту історичну назву, адже до 1944 року місто мало назву Кам’янка-Струмилова. Це питання насправді піднімалося вже давно, проте ми вирішили довести його до кінця. Процедура перейменування нашого міста не підпадає під декомунізацію, тому ми будемо проводити референдум. Восени цього року будуть вибори до об’єднаної громади, і під час них буде проведений референдум щодо перейменування міста, де мешканці зможуть висловити свою думку.  І якщо процес буде позитивний, будемо його продовжувати, а якщо ні, то залишаємо назву, яка вже є», – розповів він.

Також Олег Омелян додав, що наразі обговорення щодо перейменування міста проводиться на сайті Кам’янко-Бузької міської ради і на сторінці у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *