ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський авіаційний завод збільшив свої доходи на 100 мільйонів

|

Майже на 100 млн грн за рік збільшився чистий дохід Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу, що є частиною авіаційного кластеру ДК «Укроборонпром», створеного на базі ДП «Антонов». Про це свідчать результати фінансової звітності компанії, повідомляють у прес-службі «Укробронпрому».

У 2016 році показник чистого доходу від реалізації продукції склав 311,8 млн грн, тоді я к у 2015 році – 218,6 млн грн. Експортні надходження ЛДАРЗ також зросли: зі 120,5 млн грн у 2015 році до 130,1 млн грн у 2016 році.

Минулого року підприємство уклало 10 міжнародних контрактів. Серед його іноземних партерів – компанії з Польщі, Азербайджану, Білорусі, М’янми та Алжиру.

ЛДАРЗ є активним учасником програми імпортозаміщення. Підприємство відмовилося від російських комплектуючих при ремонті авіаційної техніки та освоїло виробництво 1270 деталей та 2000 ГТВ на власній базі.

Нагадаємо, у квітні 2015 року Кабінет міністрів України передав ДП «Антонов» до складу ДК «Укроборонпром».

Влітку 2016 року ДК «Укроборонпром» створив на базі ДП «Антонов» авіаційний кластер. У ньому консолідовані всі авіабудівні потужності країни. Цей кластер є першим прикладом реформування оборонної промисловості країни в рамках затвердженої стратегії Концерну.

У складі «Укроборонпрому» за 2 роки «Антонов» збільшив рентабельність і дохід в 4 рази. Підприємство створило перший український літак без російських комплектуючих Ан-132D, що успішно здійснив перший політ. Було представлено перший український ударний безпілотник із високоточними засобами ураження «Горлиця». Авіагігант значно розширив коло іноземних партнерів, виконав програму імпортозаміщення російський складових і отримав держзамовлення від Міноборони України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *