ОСТАННІ НОВИНИ

Експеримент з врученням повісток на кордоні таки запрацює, - військовий комісар Львівщини

|

На одному з пунктів пропуску Львівської області стоятиме пост, де будуть перевіряти призовників на перетин кордону. Інформацію про це сьогодні на прес-конференції підтвердив львівський обласний військовий комісар Олександр Тіщенко, передає кореспондент Львівського порталу.

«Є Закон України «Про військовий обов’язок і військову службу», де чітко сказано, що з дня оголошення призову на строкову службу, громадяни віком від 18 до 27 років зобов’язані у 10-денний термін з’явитись до військового комісаріату. На жаль, наші громадяни не свідомо до цього відносяться. Люди бояться йти у військкомат. Сьогодні відслужити півтора року – це нема нічого страшного. Нікого не відправляють у зону АТО. Всі умови для строковиків створені», – сказав  О. Тіщенко.

На запитання журналістів, чи такий експеримент є законним, Тіщенко сказав, що це не суперечить жодним законодавчим актам.

«Ніде не прописано, де треба вручати повістку. Вона може вручатись і на кордоні, і за кордоном. Залежить, де людину зловили. Людина, яка не з’явилася на призов, перебуває в розшуку. Нічого незаконного в цьому немає», – додав львівський обласний військовий комісар.

Зазначимо, що за минулий рік було порушено 25 кримінальних справ за ухилення від військової служби. За останній місяць в поліції на досудове розслідування передано 18 справ.

Водночас речник Держприкордонслужби Олег Слободян наголошував, що ані військові комісари, ані Державна прикордонна служба не будуть видавати повістки на строкову службу у ЗСУ і Нацгвардії у пунктах пропуску.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *