ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-бойовика «ДНР» прийняли до лав армії США

|

Військовослужбовець піхотної дивізії армії США виявився колишнім бойовиком, який воював на Донбасі на боці терористів «ДНР». Про це повідомляє Washington Post, передає Еspreso.tv.

29-річний громадянин Франції та США Гійом Кювельє служить на Гаваях, але до вступу до лав американської армії брав участь у війні на сході України, де його знали на прізвисько “Ленорман”.

Кювельє народився та виріс у Франції, де долучився до ультранаціоналістів Партії Франції, що відкололася від “Національного фронту” Марін Ле Пен.

У 2014 році француз приїхав до України, зв’язався з терористами “ДНР” і воював проти української армії, а також знявся в документальній стрічці, де його можна побачити поруч із терористом Ігорем Гіркіним.

У коментарі The Washington Post Кювельє підтвердив, що воював на боці проросійських бойовиків. Наразі він стверджує, що змінив погляди, покаявся та хоче “рухатися далі”.

“Армія – мій єдиний шанс рухатися вперед і порвати з минулим. Я зрозумів, що мені подобається ця країна, спосіб життя та конституція, варта того, щоб її захищати. Публікуючи історію про мене, ви завдаєте удару по моїй кар’єрі та робите велику послугу тим, хто намагається осоромити армію. Моїм колишнім російським товаришам це сподобалося б”, – сказав виданню Кювельє.

В інтернеті також є відомості про участь Кювельє у бойових лавах курдських загонів пешмерга на півночі Іраку до вступу на службу армії США.

Армія США відмовляє у вступі особам із кримінальним або екстремістським минулим. Осіб із подвійним громадянством перевіряють за такими самими процедурами, як і громадян США. Згідно з розпорядженням уряду від березня 2014 року, громадянам США забороняється допомагати проросійським терористам “коштами, товарами або послугами”.

Наразі Пентагон проводить перевірку щодо Гійома Кювельє.

Фото: Еspreso.tv

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *