ОСТАННІ НОВИНИ

Вулицями Львова пройде велопроменад «Батяри на роверах»

|

У суботу, 6 травня, вулицями Львова вже вчетверте проїде велопроменад «Батяри на роверах». Подія об’єднає людей, які цінують стиль та міські велосипеди. За традицією такі ретро-заїзди проводяться два рази в рік – навесні та восени, Львів – не виключення зі своєю унікальною батярською міською культурою початку ХХ ст. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Реєстрація велозаїзду розпочинається о 14.00 із площі Музейної (біля Домініканського собору). Для того щоб взяти участь у велопроменаді, необхідно заповнити реєстраційну форму на сайті.

Кожен зареєстрований учасник матиме змогу отримати пов’язку з унікальним номером, взяти участь в лотереї серед зареєстрованих учасників, де зможе виграти ретро велосипед. Ну і звичайно позмагатися та отримати подарунки за найкращий велосипед, жіночий та чоловічий образи, найкращі вуса та бороду від наших партнерів та спонсорів.

Велопроменад «Батяри на роверах» проїде за маршрутом: пл.Музейна – вул.Ів.Федорова- вул.Руська – вул.Дорошенка – вул.Костюшка- вул. Листопадового Чину – вул.Каменярів – вул. Дорошенка – вул.С.Бандери – вул.Чупринки – вул. Мельника – вул. Коновальця – ПІСКОВІ ОЗЕРА – вул. Коновальця – вул. Русових – вул.Київська – вул.Чупринки – вул.С.Бандери – вул. Коперніка – ПАЛАЦ ПОТОЦЬКИХ.

Під час маршруту планується зупинка у парку Піскові озера.

Ретрозаїзди відбуваються щорічно у багатьох країнах світу, не є винятком і Україна, де вже сім років поспіль відбуваються ретро-круїзи у Києві, Харкові, Одесі, Миколаєві, на черзі і Львів.

Історія проведення таких заїздів виникла у Лондоні у 2009 і має назву Tweed Run. Метою Tweed Run є повернення до витоків велокультури та класичного стилю в одязі 20-30-х років минулого століття.

До заїзду допускаються будь-які міські велосипеди, але бажано, щоб це були класичні ретро моделі, а власник велосипеда виглядав у стилі велосипедної моди початку XX століття. Саме в цей час у Львові існувала унікальна батярська культура зі своєю мовою, піснями, кодексом честі, традиціями та одягом, а також спостерігалося пожвавлення велосипедного руху.

«Отож, готуйте свій анцуг, шукайте дідові бятярівки та беретки, маринарки та мантелі, прасуйте гальсбіндери, всьо має бути бронзово-твідове! Побачимося у городі та не забудьте зробити файну фризуру!», – наголошують організатори заходу.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *