ОСТАННІ НОВИНИ

Розмитнення авто в Україні в 10 раз дорожче аніж у Польщі

|

Вартість ввезеного автомобіля для українців у 10 разів дорожча за вартість ввезення цього ж автомобіля для поляків. Про це свідчить реальний експеримент групи активістів, які вимагають у влади права вільного ввезення авто в Україну, передає кореспондент Львівського порталу.

Як повідомив один із організаторів експерименту Михайло Катрук, руйнівником автомобільних міфів став вітчизняний «Запорожець». На прикладі найбюджетнішого автомобіля, який можна було придбати в Україні на вторинному ринку, група активістів довела, що немає обмежень в імпорті вживаних автомобілів в Укоаїні та ЄС, а екологічні стандарти «Євро» – міф. Нажаль також експеремент довів, що доступні автомобілі для українців лише мрія?

Запорожець для поляків ввезений із України обходиться у 500 доларів.

«Запорожець купили за 5500 гривень (близько 200 доларів). У договорі купівлі-продажу вказано суму еквівалентну 500 доларів (цей документ потрібен нам для розмитнення). Оцінка відбувалась по каталогу, а на реальний стан авто ніхто навіть не дивився. Розмитнення в Польщі відбувалося відштовхуючись саме від вартості вказаної в договорі і середньої ціни такого авто в Польщі, що в кінцевому результаті збільшило вартість авто до 500 доларів. Водночас окрім розмитнення, ми оплатили вартість першої реєстрації, видачу техпаспорту і номерів – 150 доларів. Ця сума є фіксована та не залежить від вартості. Отже, повне розмитненння Миколи в Польщі обійшлось приблизно у 50% (!!!) від його оціночної вартості», – йдеться у повідомленні.

Те саме авто для українців ввезене із Польщі обійдеться у 3000 доларів

«Щоб розмитнити цей самий запорожець назад в Україну (незважаючи на обмеження в Євро-5 і 2010 рік випуску, бо це можливо, адже цей автомобіль вже був на українській реєстрації раніше) нам слід оплатити додатково 3000 (!!!) доларів лише митних платежів ( 600% від оціночної вартості)», – йдеться у повідомленні.

Відтак переїзд «Запорожця» із України у Польщу обійшовся у 250 доларів митних платежів для гаманців поляків. Та сама процедура із Польщі в Україну – 3000 доларів, що є у 10 разів дорожче!

Водночас активісти наголошують, що розмитнення відбувалося по стандартній процедурі, це не ретро автомобіль.

Відео: ГО «Завтра»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *