ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обрали частину нових-старих перевізників на міські маршрути попри численні порушення

|

Учора, 25 квітня, у Львові конкурсний комітет щодо міських перевезень визначив перевізників на низку маршрутів.

Нових фірм-перевізників серед претендентів не було.

Так, підприємство «Міра і К» обслуговуватиме такі маршрути: №7, 8, 11, 12, 14, 25, 27, 33, 35, 40. Натомість автобуси АТП-14630 їздитимуть такими напрямками: №15, 19, 21, 23, 26, 31, 36, 38, 42, 44). Відтак, ці фірми виграли два лоти, ще для двох переможців не обрано.

«У нас є 5 перевізників, нічого не змінилося. Зараз відбувався конкурс по 4 лотах: по 2 було визначено переможців, по двом не було.  По одному не визначили через судову тяганину, а по другому – не вистачило голосів членів комітету для затвердження переможця», – повідомив Львівському порталу член конкурсного комітету Святослав Товстига.

За його словами, конкурс був проведений, незважаючи на те, що документи одного із його учасників були вилучені судом. Мова йде про комунального перевізника АТП-1.

«АТП-1 подалося на конкурс, але у зв’язку із кримінальним провадженням військовою прокуратурою документи були вилучені, і ми не знаємо, на який пакет подалося АТП-1. А може у них є більше балів і вони подалися на лот, де вже виграла інші фірма? Конверт АТП-1 мит не відкривали, і нам невідомо, на що вони подались», – каже він.

Окрім того, член конкурсної комісії звернув увагу і на низку інших нюансів, через які проведення конкурсу та його результати можна вважати незаконними.

«Під час засідання з’ясувалося, що організатори конкурсу не мають відповіді на запит із сервісного реєстраційного центру. Згідно постанови, вони мали би перевірити на достовірність подані учасниками документи, зокрема техпаспорти, згідно яких рахується клас і бали, за якими учасник перемагає. Перевірити достовірність можна витягом з цього реєстру. Це основне порушення. Також було зазначено, що є невідповідність класів автобусів, претендентів на засідання не запрошували офіційно. Словом, є багато таких питань, які вагомо вплинули: не перевірено дані, не нараховані бали за автобуси, які не відповідають по класу і мали би бути не допущені. Є багато маленьких деталей організаційного характеру, через які цей конкурс не мав би відбутися саме вчора», – розповів . Товстига.

«Спочатку у п’ятницю ввечері нас повідомили, що в понеділок буде конкурс, у неділю повідомили, що змінилась годину проведення конкурсу. В понеділок більшістю членів  конкурсного комітету було перенесено засідання через те, що там нібито був судовий процес. Тому ми вирішили перенести засідання на 3 травня, коли завершиться судовий процес. Втім уже ввечері нас повідомили, що наступного дня має пройти наступне засідання. І через те що нас повідомили ввечері, частина конкурсного комітету на 9.30 просто не прийшла», – наголосив він.

Раніше повідомлялось, що Львівський перевізник звинувачує міськраду у кулуарності конкурсу на автобусні маршрути.

Як відомо , 24 квітня, мало відбутись засідання конкурсного транспортного комітету. Члени комітету почали бити на сполох через незаконність та поспішність такого рішення мерії.

Після цього, засідання конкурсного комітету з визначення перевізників на міських маршрутах Львова перенесли на невизначений термін через сумніви щодо легітимності його роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *