ОСТАННІ НОВИНИ

Сергій Дмитровський: «Чорнобильські дзвони давно відлунали, та в душах людей залишається невигойна рана зловісного квітня 1986 року»

|

Начальника Головного управління ДСНС України у Львівській області Сергій Дмитровський про 31 роковини Чорнобильської катастрофи:

«26 квітня 1986 року – саме в цей день сталась найбільша техногенна аварія не тільки України, а й усього людства – вибух на Чорнобильській АЕС. Причиною катастрофи прийнято вважати стрибок напруги в мережі, який викликав два вибухи. На момент вибуху в реакторі знаходилось близько 200 т урану. Було зруйновано обшивку, а через відсутність захисної оболонки більше 60 т радіоактивних речовин піднялись у повітря.

Пожежа тривала 10 днів і забрала життя 31 людини. Остаточно графіт перестав горіти лише 10 травня.
Кількість людей, що брали участь в гасінні пожежі на ЧАЕС, становила 240 тисяч. Всі вони отримали високі дози радіації.

Слово «Чорнобиль» назавжди увірвалось в кожен український дім, давши початок неминучим трагедіям, масштаби яких, могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва героїв-ліквідаторів Чорнобиля.

Ваш внесок у загальну справу неоціненний, і навряд чи колись ми зможемо реально усвідомити той жах, який вам вдалось закувати у міцні обійми бетону. Дозвольте висловити Вам слова вдячності та засвідчити свою шану за Ваш героїзм та самовідданість.

І хоча давно відлунали чорнобильські дзвони, та в душах людей залишається невигойна рана зловісного квітня 1986 року, що відгукується у серці кожного, назавжди залишаючи у пам’яті подвиг її ліквідаторів.

Невблаганний час, тривалі хвороби залишені у спадок Чорнобилем забрали з життя багатьох наших колег. Вічна пам’ять тим, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія, людська шана та низький уклін, шановні наші ветерани-ліквідатори!»

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *